GaborKss kérdése:
Munkaadó előírhatja mikor vehetem ki a szünetem?
Figyelt kérdés
Minimálbér, bolti alkalmazott egy áruházláncban, reggel 6-ra kell bemennem, 2-ig dolgozok, de a 20 perces szünetemet 7:30-ig le kell töltsem, vagy így jártam. Ez mennyire szabályos? és így mi értelme a szünetnek?2020. jan. 22. 14:28
1/2 anonim válasza:
Mt szerint a munkaközi szünetet legalább 3, legfeljebb 6 óra munkavégzést követően kell kiadni. Tehát jogilag az van rendben, ha 9:00 és 12:20 között adja ki.
2/2 A kérdező kommentje:
Tehát akkor, ha jól értelmezem az jogszerűtlen, hogy minden dolgozót másfél óra munkavégzés után a főnök szünetre kötelez, és a maradék 6,5 órába már egy perc pihenő sem engedett. Mondjuk, amilyen rabszolgafelfogás uralkodik Magyarországon, nem tudom, lehet-e ez ellen bármit is tenni
2020. jan. 25. 18:42
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!