Mit ajánlotok 18 év alattinak, mit csináljak a pénzemmel? Otthon romlik, állampapírt nem vehetek a korom miatt.
Ad 1: nem kamu a kérdés
Ad 2: Miért ne foglalkozhatnék azzal, hogy pénzromlás meg állampapír, van a szakgimnáziumban is ilyen tantárgyunk
Ad 3: Nem fogok belőle hülyeségeket venni, tartalékolok a jövőre
Apuci,anyuci tessék itt van az 5 millió forint amit adtatok névnapom alkalmából légyszi vegyetek belőle nekem állampapírt és majd ha felnőttem akkor adjátok oda a pénzt ha lejárt, köszi.
Szivesen segítettem
Nem tudom, mennyire vagy 18 alatt. Ha van még pár éved, mire betöltöd, akkor érdemes lenne megtudakolni, lehet-e Start számlát nyitni neked. Az elég kedvezően kamatozik.
Persze ehhez kell majd szülői közreműködés, de a te számlád lesz.
Lényegében bármi máshoz is kell majd a szülői segítség, legfeljebb nem a te neveden lesz az adott számla.
(Tartós befektetési számlában is érdemes gondolkodni, és valamilyen tőkegarantált papírt venni.)
Vehetsz állampapírt, ha már betöltötted a 14-et. Persze törvényes képviselő kell hozzá, de az jogilag a Tied lesz.
Szüleid nevében tudsz venni valamit (én 18 éves korom előtt jegyeztem először részvényt így).
16 évesen egyedül is nyithatsz Start számlát a Magyar Államkincstárnál: [link]
A Babakötvényt 18. születésnapod után, de minimum 3 év után veheted fel. Kamatadómentes, és a legjobban fizető állampapír, infláció+3%-ot fizet, és az állam is ad egy kezdő támogatást, aminek mértéke a születési dátumodtól függ (2006 előtt vagy után, ha jól emlékszem). Az is lehet, hogy már szüleid nyitottak ilyet neked korábban, viszont akkor is tudsz rá befizetni a fenti kedvező feltételek mellett.
kiszamolo.hu, abszoluthozam.hu, portfolio.hu
Privátban is írhatsz nekem, ha van még kérdésed.
Sok sikert!
Bitcoin...Hogyne... Mondjál még ilyen hülyeségeket egy 16 éves gyereknek, hogy az örökségét Bitcoinba tegye.
Ha nem akarsz nagyot kockáztatni, nyugodtan felejtsd el. A Bitcoin egy hullámvasút. Jelenleg 10000 dollár felett van valamivel. Jövő héten lehet 11 ezer lesz. De azis lehet hogy 8. Lehet jövőre lecsökken 1000-re. De azis lehet, hogy visszamegy 20 ezerre. Ki tudja?
Tavalyi évét leírnám a szuper Bitcoinnak:
június: 13.000 körül.
augusztus: leesett 10.000 alá
október: Tovább zuhant 8000 alá (4 hónao alatt majdnem felére esett!!).
október végén: Felkúszott megint 9500 ra.
decemberben volt nap, hogy a 7000-ret sem érte el.
És most éve elején kezd megint lábadozni.
Veszel 5 millióért Bitcoint. Lefekszel aludni. Másnapra lehet már csak 4,7 milliód van. De azis lehet hogy 5,1.
Szóval ja...Tök jó ötlet egy 16 évesnek a pénzét Bitcoinba rakni...
19 es, amig csak az arra koncentralsz nem fogod azt latni ami mogotte van, amúgy meg miert csak 1 eves tavon tekintesz ra vissza? Akkor menjunk vissza 10 evet, az elmult 10 evben a vilag legjobb befektetese volt.
Miert is jo a btc, azert mert marciustol fele annyi fog letrejonni, 4 ev mulva meg annak a fele, meg 4 ev es annak a fele...
Lassan a vilag megfogja latni hogy ez a jovo, de a magadfajta techologiahoz/penzhez nem erto embereknek mar keso lesz...
Allampapirt kell venni, az hoz 5 szazalekot es ki tudod jelenteni hogy befekteto vagy....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!