Mennyire kockázatos egy részvénybe 8 millió ftot fektetni?
Kérdésre kérdés:
Mennyire érné meg elolvasni egy könyvet?
Figyelmen kívül hagynám azt, hogy milyen könyv.
SEMMIKÉPPEN nem fektetnék egy részvénybe annyit - csak akkor, ha egyébként lenne még mellé kb 100 millió ft-om és nem idegesítene, ha ezt a 8-at elbukom.
Volt, hogy én is figyelmen kívül hagytam a diverzifikációt - meg is ettem, amit főztem magamnak :-(
5-ös, elvileg igazad lenne, de azért tudnék mesélni, hogy a válság előtt az OTP 10 ezer ft felett volt és aztán pikk-pakk, egyszercsak 1.000 ft alatt találta magát.
Igencsak pár évbe beletelt, mire visszakapaszkodott 10 ezer ft fölé.
De vannak olyan részvények - pl. a Telekom, pedig azért az sem kis cég - ami a mai napig nem érte el a válság előtti árfolyamát.
Igen ezt látom hosszutávon nem lehet veszíteni ha tudok várni pár évet.
A telekom meg nem lep meg,haldokló ágazat,mintha tv-t tartanám a jövönek
Hetes: 12 ev alatt nott ennyit, az kemeny 3-3,5% kamat, es meg lejon belole kamatado, akkor olyan 2,5-3 mara, mikozben az ido nagyreszeben nem nyulhatsz a penzhez, mert bukoban vagy.
Na, pont ezert mondjak azt, hogy egy reszvenybe nem fektetunk, mert ha bukas utan egyaltalan talpraall, akkor is evek/evtizedek, mire elerheti a valaha volt szintjet.
ETF-ben kisebb a kockazat, igy rovidebb a buko-idoszak is. De amugysem egy teruletre fektetunk, fele-nagyobbik resze mehet allampapirba, kisebb etf-be tbsz-re. De csak ha elfogadod, hogy minimum 5 evig nem fersz hozza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!