Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » 5 millió ft mire elég manapság?

5 millió ft mire elég manapság?

Figyelt kérdés
ha lenne ennyi pénzetek mihez kezdnétek vele. Ez sok vagy kevés pénznek számít? Nem rég kezdtem el dolgozni 22éves vagyok és úgy számolom ha nem élek nagy lábon és sok dologról lemondok és marad ez az állásom akkor kb 10 év alatt össze spórolhatom persze ehhez az kell hogy 10 évig itthon éljek, mondjuk ez aggaszt... :(
2019. dec. 22. 20:26
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
74%

10.

Igen, én is most jövök rá hogy 5 millióból simán kb 2,5 évig én is elélnék.

(Lábjegyzet: Nem mindenki BP belvárosában akar lakni egyedül egy egész lakásban. Így jön ki, hogy 5 millió bőven több, mint 1 évre elég.)

2019. dec. 22. 22:34
 12/14 Nyakasparasztgazda ***** válasza:
74%

5 millióból mi( 2 felnőtt+2 gyerek,egy kutya, 2auto, 3motor, saját kis ház) kb másfél évig változatlan életszínvonalon tudnánk élni...

Azt előre ne számold ki, higY 10ev múlva mennyi megtakarításod lesz... Ell fogsz keseredni... Ami van felesleges pénz, azt kb évente kösd le valami állampapírba. Annál biztosabb jelenleg kb nincs...

Ha tudsz ugyeskedeni ezzel azzal ( valamit megvenni olcsón és kicsit drágábban eladni) akkor az többet hozhat, de ott bukhatsz is...

Én 30eves koromig laktam otthon...

A te korodban azt hittem sose lesz lakásom...kb akkor kaptam 1milliot, amit jól elszortam és kb 5evbe telt mire újból volt 1 milliom... De nem bánom azt az időt. Rengeteg élménnyel lettem gazdagabb, sokat tanultam...

Előre kiszamoltam én is mikorra mennyi félretett pénzem lesz.. kevésnek tűnt... aztán jól alakultak a dolgaim...

Ha találsz egY társat, ketten gyorsabban lehet előre haladni...

Türelem, kitartás...

2019. dec. 23. 07:06
 13/14 anonim ***** válasza:
100%
Elég lehet egy olcsó lakás önrészére. Az már nem lebecsülendő. Sőt, ha az ország valamelyik olcsóbb részén élsz, majdnem kapsz is érte ingatlant. Én személy szerint ebből utaznék 10-12 hónapig Ázsiában, a szabadságnál nincs értekesebb dolog.
2019. dec. 23. 11:12
 14/14 anonim ***** válasza:
100%

5 millából már azért elég jó állapotban lévő autókat kapni, sőt, akár szalonautó is van 4 milla körül.

Vállalkozásomat 2 milliós tartalékkal indítottam.

Ebből már el lehet végezni egy 1 éves programozói sulit, úgy hogy mellett nem kell dolgoznod /igen, értelemszerűen a szüleidnél laksz ez idő alatt és nem szóród el albérletre)

Ez már egy jobb lakás önereje.

Ha ennyi pénzt 10 év alatt spórolsz össze (évente 500e Ft megtakarítás), úgy, hogy otthon laksz a szüleiddel, akkor gyorsan kezdd el fejleszteni magad.

2019. dec. 23. 18:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!