Hogyan működik a TRANSFERWISE?
Laikusként emberi érthető nyelven el tudja valaki magyarázni hogy hogyan is működik?
Farnciaországban dolgozok és a keresetem haza szeretném a legjobb kondicióval küldeni Magyarországra.
Francia (crédit du nord) + Magyar (otp) bankkárytával rendelkezek, viszont otp is és a párom erste bankja is 320 ért valtja az eurót a transferwise meg 230 ért.
Elég ha nekem van egy beregisztált acc om Transferwisere és ott a kedvezményezet ( barátnőm) IBAN számlaszámára el tudom küldeni az összeget, vagyis neki nem is kell TW profil?
Hogy is működik ez?
Úgy szeretném küldeni ahogyan a legjobban megéri minimális deficittel.
Ha euróba küldeném akkor azzal jobban járnánk? Legyen egy decizás erste számlája ,vagy igényelje meg a TW mastercard ot és utaljam neki direktbe euro --> euro alapon? Viszont ha TW master cardja van hol tud azzal olcsón eurót felvenni?
Itt vagyok elekadva :) a legolcsóbb megoldást keresem ami csak tranzakcióban létezik :)
A transferwise lenyege higy úgy tudj nemzetközi átutalást intézni, hogy valójában csak (deviza)belföldi utalasok történnek.
Te elkuldod a pénzt az eurós számláról a transferwise eurós számlájára (vagy kártyával feltoltod a transferwise Euro egyenleged) , ők pedig az ennek megfelelő forint összeget elkuldik a saját Magyarországi forint szamlajukrol párod forint szamlaszamara.
A párodnak nem kell transferwise fiókkal rendelkeznie, ő a forint bankszámlajara kapja a pénzt.
Nem tudom ezen mi olyan bonyolult. Ha felmész a Transferwise oldalára, akkor gyakorlatilag dedósként fogja végig a kezedet az oldal, hogy pontosan mit kell csinálnod a pénz küldéséhez.
Én nyáron Angliában dolgoztam és ugyanúgy nem tudtam semmit a Transferwise-ról, csak felmentem rá és regisztráltam, ott pedig le volt írva minden, hogy mit hogy kell csinálni.
4# - 5# nagyon szépen köszönöm a válaszotokat, nagyon pontosan leírtátok hogyan működik és mi az elv így maximálisan értem.
---------------------------------
Utolsó nem a lépéseket nem tudom hogy hogyan megy mert olvasni én is tudok engem az érdekelt amire a fentebb válaszolók megadták a választ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!