Csak szerintem gyanús egy kicsit?
Jelenleg álláskereső vagyok.
A mai nap folyamán, beadtam a jelentkezésem egy boltba.(végzettségem is van).
Az üzlet ajtajára volt amúgy kiírva, hogy munkatársat keresnek, tehát személyesen adtam be a jelentkezésem
A lány azt mondta, igazából nem is kell önéletrajz, csak, hogy dolgoztam - e boltban és hogy hogyan van nyitva a bolt és mennyit tudna fizetni.
3 nap próbanap lenne a de hogy 5000 forintot tud rá fizetni. Utána ha úgy van be be jelent.
Jól értettem, akkor arra a 3 napra nem jelent be!?
Ezt sajnos elfelejtettem kérdezni.
El kérte a számom (csak azt), hogy majd hívni fog, hogy mikor menjek be "próbanapozni".
Mindenhol azt olvasom, olyan nincs, hogy próbanap, hanem egyszerűsített foglalkoztatás. De semmit nem mondott a lány, a fizetésről beszélt, hogy minden hó 30.an kapnék kézhez ennyit és ennyit, meg próbanap után lennék be jelentve.
Próbanapra egyszerű foglalkoztatás címen (mint alkalmi munkavállaló) futó szerződést kell hogy kapj, minden próbanapra külön, külön, aznap ki is fizetnek.
Ez a szerződés egy oldal mindössze.
Nem simlis a cég, teljesen jól közölték a tényeket.
@10:25
Hol olvastad hogy a próbanapra akár csak egyszerűsített foglalkoztatásban is bejelentenék?
Eddig kétszer voltam próbanapozni.
Az első helyen már egy héttel előtte elkérte a hölgy az adataim, (taj, adó, stb).. Nap végén kifizetett.
Második helyen a munka elején, szintén hivatalos papír, nap végén 6800 Ft a jól emlékszem.
Csák mindent olyan gyorsan mondott itt5a lány, hogy 3 nap próba nap (általában egy szokott lenni), meg hogy ötezer forintlt tud adni és ha a főnöknek és nekem is tetszik, utána jelent be.
Akkor megteheti, hogy csak úgy nap végén zsebbe ad nekem 5000 forintot (3 napra akkor 15)es erre a 3 napra semmilyen formában nem jelent be csak utána, miután úgy döntök /döntünk hogy oké?
Miért tőlünk kérdezed hogy bejelent e? Kérdezd meg őket.
Nem tudom itt egy hozzászóló mit rosszhiszeműsködik. Nem szoktak svindlizni, nézz utána milyen cég ez. Ha nagy cég, nem fognak reszkírozni, amúgy sem jellemző, szerencsére múlóban vannak a szabálytalanságok.
"A kérdező kommentje:
Eddig kétszer voltam próbanapozni.
Az első helyen már egy héttel előtte elkérte a hölgy az adataim, (taj, adó, stb).. Nap végén kifizetett."
Ez lenne a normális menete az egyszerűsített foglalkoztatásnak, ami napi bejelentéssel fut.
Lehet ezt akárpróbanapnak is hívni, de szerződés nem szükséges hozzá - de lehet azt is írni.
Véleményem szerint 3 napra teljesen felesleges szerződést írni.
Kérdező, mikor kellene kezdened és elkérték-e az adataidat vagy sem?
Ha még nincs pontos kezdés, akkor menj vissza a boltba és kérdezz rá, mit takar náluk a 3 nap próbanap?
Ha a napi bejelntést, azaz egyszerűsített foglalkoztatást, akkor jó - de ehhez az adataidat el kell kérnie, munkakezdés előtt bejelentenie - mint Te is tudod. Ha így akarnak "próbázni" Veled, akkor feltétlenül ragaszkodj hozzá, hogy az első nap végén kifizessen és utána is naponta fizessen a bejelentésig - így nagyjából elkerülhető, hogy ingyen dolgozz.
Az nem gond, ha zsebbe ad x ft-ot, ugyanis az egyszerűsített foglalkoztatásnál bizonyos összegig - azt hiszem épp 6.800 ft-ig - a napibér adómentes.
Köszönöm, akkor visszamegyek és megkérdezem.
Szerintem elég nagy cég, más városokban is van ilyen bolt. (nálunk azt hiszem 2-3 éve lett.
Hívni fog azt mondta, hogy megbeszéljük, hogy mikor menjek be.
Annyit mondott, hogy 5000 forintot tud. Adni rá a és minden hó 30.-án van fizu.
Aki a pénztárban van, annak kicsit több.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!