Az emberek miért járnak még mindig bégető birka módra milliókba kerülő IT tanfolyamokra, amikor már régen nincs hiány kezdő/junior informatikusokból?
Van egy réteg, amiből van egy úgynevezett hiány, ezek a senior programozók lényegében, de igazából ott is arról van szó hogy nincs ember a nyugati bérek harmadáért. Ahol rendesebben fizetnek, azokból sincs hiány.
Viszont kezdőként teljesen versenyképtelen az ember ezen a piacon, mivel 5 éve megy a propaganda hogy mindenki legyen infós és teleszarták a piacot kezdőkkel.
Azert mert nem akarnak olyan alkoholista senkik lenni mimt te
https://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__egyeb-ker..
Akkora baromságokat beszélsz mint ide lacháza.
Konkrétan nekem speciel magasabb a fizum most itthon mint amit külföldön akartak adni.
De ne zavarjon amúgy.
Meg tudnék neked mutatni seniorabb embert, Audi,családi ház minden játszik.
Volt vezetőm ő már magasabb szintű,Bömös,luxus lakás,homárt zabál havonta többször,Amcsiba,luxus helyekre jár.
De nagyon a nyugati bérek harmada,sokan szeretnék ezt Balázs.
Mondjuk tanfolyamon is hajtani teperni kellene és elmenni dolgozni mellette akár alvás rovására,és utána tudsz válogatni.
"Viszont kezdőként teljesen versenyképtelen az ember"
Kezdő és kezdő között hatalmas a különbség. Ha tanult vagy, 2 héten belül van melód. Jó melód. Tapasztalatom ez, baráti körből. Ha gyenge vagy, akkor meg sehova se kellesz, de nem csak IT-ban.
És van olyan millió feletti IT tanfolyam, ami kbszott jó, és minden vasat megért! Nyilván nem mindegyik, de van. Tudni kell választani.
Másfél millió körül van egy ilyen tanfolyam. Egyrészt ez nem olyan hatalmas pénz. A legutóbbi ITIL vizsgám(+tanfolyam) 400k volt, na az tényleg a melegvíz feltalálása, mégis megéri az árát.
Másrészt a junioroknál nem a tudás a lényeg, hanem a taníthatóság, attitűd. Ha ez OK, akkor a gyorstalpalósokat is felveszik a cégek, mert továbbra is hiány van. (nem omlósszamárhoz meg tőkés házimacskájához hasonló ostoba gyökerekből, hanem valódi csiszolatlan gyémántokból, akik 5 év múlva seniorok lesznek.)
Fél évet keresünk junior C++ fejlesztőt, mire találtunk egy értelmes frissdiplomást. Összesen 4-5 jelentkező volt. Amikor én kezdtem, 15-en voltunk egyszerre interjún.
Én úgy érzem, hiány van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!