Magyarországon miért 3 héten keresztül van Black Friday?
Már harmadik, ha nem negyedik hete megy tv-ben reklám, itt, ott, amott bf, miközben hivatalosan, (ha jól tudom) holnap lesz.
Mi értelme minden héten, tehát nem csak pénteken annak lennie? (itt nem a pénzügyi dolgokra gondolok, stb.:) )
Elnézést, ha rossz a kategória.
Mert két hét alatt sokkal több vevőt tud szerezni az üzlet, mint egy nap alatt.
Mellesleg semmi magyar nincs ebben a gondolkodásmódban. Példának okáért az Egyesült Királyságban is hetekkel korábban elkezdődtek a leárazások a black friday jegyében. Sőt, ez még hagyján, de több bőrt is lehúznak róla egész hétvégés leárazásokjal, plusz megspékelve egy Cyber Monday-jel is.
A "hivatalos" Black Friday ma van. Csak addig, amíg Amerikában ez úgy néz ki, hogy ilyenkor akár70-90 százalékkal is leáraznak néhány darabot - nem véletlenül tapossák egymást -, addig itthon ezzel is "trükköznek" a kereskedők és vagy megemelt árat áraznak le, vagy "kemény" 15 %-os árkedvezmény van (ezt tegnap hallottam a tévében valamire, hogy Black Friday alkalmából 15 5 kedvezmény - el is röhögtem magam).
Hogy miért 3 hétig? Mert sokan "bekajálják" a Black Friday-t és igen, 3 hét alatt sokkal több árut tudnak eladni a kereskedők, mint 1 nap alatt.
- nálunk 3 hétre oszlik meg a 90%-nyi leárazás
- részleges leárazást adnak pl. napelemes rendszernél a felmérésből engednek el 90%-ot, vagy az engedélyezési költségből (ami nekik eleve szinte ingyen van)
- sok esetben elveszíted a garanciát a kedvezményes termék megvásárlásával és legális mivel kivan rakva a plakátokra is, de 100-ból max. 1 embernek tűnik fel
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!