Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mi történhet, ha úgy bővítem...

Mi történhet, ha úgy bővítem a házat, hogy nincs hivatalosan terveztetve?

Figyelt kérdés

Nem az építőipari része érdekel, hogy szakszerűtlen lesz és össze fog dőlni.

Vállalkozó csinálná, jól dolgozik, szóval ez a része most nem téma.

Jogilag érdekel, de úgy, hogy tényleg életszerű legyen.

Ki szokott-e derülni, vagy nagyon sokan így csinálják?

Pl. egy plusz szobára kell gondolni, vagy egy hozzátoldott bármilyen kis helyiségre, kamra, ilyesmi.

Ha valami rosszindulatú szomszéd nem jelent el - és remélem, mert nincs ilyenem - akkor egyáltalán hogy derülhet ki?

Olvastam olyat, szerintem ezen az oldalon, hogy helikopterről fényképeznek évente, és összevetik a korábbi évek képeivel, de ez nekem városi legendának tűnik.

Szóval ha nem bukok le, akkor minden ok, a tulajdoni lapon nem lesz rajta, de nem is gond, nem akarom eladni.

És ha mégis kiderül, mire számíthatok?

2019. nov. 22. 20:22
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
58%

Hát figyelj. Te 4.5 m2-ről beszèlsz, az nem szoba. 5 milliót nyilván egy normálisan szigetelt, nyílászárózott szobára írtam, kièpített fűtèssel, villannyal, tetővel. Èpítèsi naplóval. Nyilván a kőműves józsival csináltatni egy teraszon egy kamrát nem ennyi. Ha meg valami falu vègèn èpítesz tènyleg nincs mit terveztetni.

Azt hittem normális házról van szó, bocsi.

2019. nov. 23. 12:47
 12/14 anonim ***** válasza:
Ha megoldható legyen legális
2019. nov. 23. 16:04
 13/14 A kérdező kommentje:

Nem tervezem eladni.

Azért vettük meg, mert az erdő mellett van, nagy a telek, csend van, jó levegő van, néha feljön idáig őzike, nyuszi, róka.

De van ennél reálisabb oka is: még sokáig tart a lakáshitelem! :D

Köszi újra, mindenkinek!

2019. nov. 23. 19:02
 14/14 A kérdező kommentje:

Igen, "normális házról" van szó.

Négyzetmétert valóban nem írtam, de a kérdésben is szerepel, hogy kis helyiség, pl. kamra.

Igaz, a szobát is írtam.

De ha ezt ki lehet hozni fél millió alatt, akkor a szoba méretű sem 5 millió.

Másik válaszolónak: Természetesen az lenne a legtisztább, ha minden szabályos lenne, de jelen helyzetben hülye lennék 2x annyit kifizetni.

Ha egyszer gazdag leszek, akkor nem fogok ilyesmin gondolkozni.

De aki nem keres több százezret havonta, annak nagyon számít, hogy valamit 400 ezerből tud megoldani, vagy 800-ból, másik hitelt meg nem szeretnék, ha ezt így meg lehet oldani. De azért köszi.

2019. nov. 23. 19:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!