Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Csak szerintem igazságtalan a...

Csak szerintem igazságtalan a jelenlegi nyugdíjrendszer?

Figyelt kérdés
Tulajdon képen ha magyar bejelentéssel dolgozom elveszik mondjuk a bérem 10% egész életemben. És nagy valószínüséggel abból nem látok semmit elég érdekesen van ez kitalálva ... Meg miért nekem kell fizetni más nyugdíját?Ez miért nem mindenki magának rendezi ? S akkor megy nyugdíjba ahogy a péztárcája meg az egészsége engedi ..De a jelenlegi rendszer rablás..

2019. nov. 17. 00:10
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
28%

Csak egy kérdés, gondolom amikor nyugdíjas leszel, akkor elvárnád, hogy másik megtermeljék (befizessék ilyen-olyan jogcímen az államkasszába) a nyugdíjadat... Innentől kezdve reklamációnak helye nincs.

(A rendszer hiányosságait előttem leírták)

2019. nov. 17. 12:51
 12/20 A kérdező kommentje:
Nem inkább kérném vissza pénzem és gazdálkodnék vele sokkal többet érnék...
2019. nov. 17. 13:11
 13/20 A kérdező kommentje:
Most gondolj bele a nyugdíj az átlagéletkornál van meghatározva kb de az én zsebemből meg garantáltan kivesznek 10% őt de én nem biztos h megéltem aztán kört S lehet ha magam kezelnék aztán nem csekély összeget hamarabb is mehetnék és több pénzem is lenne ebben a formában ez lopás ..
2019. nov. 17. 13:38
 14/20 A kérdező kommentje:
Szóval senkitől semmit nem várok csak a saját tulajdonomat szeretném .. de jobban jár az ember ha elköltözik más országba és oda adózik 100 X többet lát belőle ...
2019. nov. 17. 13:40
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

"... mint ahogy a nyugdíjak összegét is ..."

Igen, most még így van.

De a mai 20-30 éves csak fizet de nem nagyon fog kapni!

(míg ma ezzel ellentétben sok nyugdíjas ma többet vesz ki, mint amit beletettek)

2019. nov. 17. 17:32
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

"De ha vissza is megyek akkor is Hollandiába leszek bejelenve az az ország megérdemli h oda adózzak és még adó visszatérítés is jár :)"

Légyszives majd a fogadat is ott csináltasd meg, ha tönkremegy! Ha szar itt minden, akkor fogorvoshoz se gyere haza! Ezt ígérd meg nekem.

2019. nov. 17. 23:26
 17/20 A kérdező kommentje:
Nekem szemész kell a fogam jó szerencsére. Eddig is magán fogorvos jártam egyébként..
2019. nov. 18. 11:33
 18/20 A kérdező kommentje:
De mind 2 ő ért fizetni kell nekem legalább is... Szóval csak lehúzásnak tartom a tb t is ...
2019. nov. 18. 11:36
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

Es gyerekkent meg kiakadtunk a tized meg a kilenceden meg milyen kismiska adokon. 🤣

A rendszer ugy ahogy van szar. Foleg a nyugdijrendszer.

Ugye majd amikor kevesebb lesz a befizeto lesz meg itt hiszti.

Megszoksz vagy megszoksz?

“El lehet menni.”

Hat el is mentem.

Ott is vonnak sokat, de 100x atlathatobb az egesz.

En ezt a magyar adozasi fixfaxokat nem is ertem mar es nem is tudom kovetni. 😱😩

2020. aug. 25. 18:57
 20/20 anonim ***** válasza:
Én pl nem várnám el... érdekes én félre tudok tenni rá. Értékelnem ha ezen az alapon nem kellene befizetnem a járulékot, de nem is varnam el hogy fizesse bárki a nyugdijam, megoldom én.
2020. aug. 26. 10:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!