Házvásárlásnál ha foglalót fizetsz, és mondjuk a hitel a késöbbiekbe nem jönne össze valamilyen okból, a foglaló vissza jár?
Az előleg minden esetben visszajár - a foglaló csak bizonyos esetben.
Itt tudsz bővebbet olvasni róla:
Miért lenne onhiban kívüli az elutasítás ?
Alljon meg a menet, te vallaltal fizetést . Te vállaltad hogy banktól szerzel pénzt. De a bank nem ad neked nem néztél utána nem felelsz meg a követelménynek. Ki a hibás ?
Ráadásul a foglaló megfizetesekor az ingatlanos fizetendő. Az eladó fizet mert te olyan kötelezettséget vallaltal amit nem tudsz teljesíteni ?
Ha én vállalom hogy megnyerem az X faktort azt kiderül hogy nem tudok énekelni akkor anyám a hibás mert ilyen gyereket szült vagy én hogy olyat vállaltam amit nem tudok teljesíteni ?
Nem hibás az egyik fél se ha pl meghal a vevő akkor a családja visszakapja, ha a lakás felgyullad nincs foglaló kétszerese vissza, Elmű menet közben vezetekjogot vezet a tuli lapra, van sok ilyen gond. Az , hogy a vevő felelőtlenül vállalt kötelezettségét nem teljesíti az NEM onhiban kívül van
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!