Valakinek van, vagy volt hasonló tapasztalata a Jeunesse MLM hálózattal, vagy csak elszigetelt jelenség amit tapasztaltam?
Folytatás: Mondanom se kell a deviza hitelben buktunk 2 japán yenes autót és a svájci frankos hitelen majdnem buktuk a lakást, de a család egyben maradt és újra építettük az életünk. A feleségem egy hét után már arról ábrándozott hogy neki is Porsche-ja lesz mint az egyik fő szponzornak, s ne akadályozzam az álmai megvalósításában. Na innentől mintha abbamaradt volna ez a dolog, pedig csak ment az agymosás a háttérben. Még szerencse hogy közös társszámlát nyitottam a feleségemmel, mert egyszer csak kapom az értesítést, hogy a 100000 forintos folyószámla hitelkeret emelést a bank elbírálta és 500000 forintra módosította. Először még azt gondoltam, milyen nagylelkű a bank, ha már a deviza hitelnél megvágtak, most így év vége felé így akciózza a személyi kölcsön lehetőséget. Ezt amikor említettem vacsora közben az asszonynak, teljesen fel volt háborodva, hogy mit kutakodok én a személyes dolgai után. Gyorsan elmagyaráztam neki, hogy a számlához emlékezzen vissza, nekem is hozzáférésem van, s így kaptam sms-t, mire kikérte magának és megkért hogy vagy lemászok a számlájáról, vagy nyit külön saját számlát, amihez nincs közöm. Én csak álltam és néztem, hogy jól hallok!
Bementem a bankba és jeleztem, hogy köszönöm nem kérjük és állítsák vissza az eredeti hitelkeretet, amit korábban sem használtunk fel. Ezt követően 1 napig hozzám sem szólt az asszony, majd az első kedves szava az volt, hogy fog még ő a saját lábán állni, amire viccesen azt mondtam, annak csak örülni fogok, mert Isten őrizz hogy lebetegedjen és leessen a saját lábáról. Viszont a tekintete és reakciója elég érdekes volt, mint akinek elvették a játékszerét. 20 év alatt soha nem tapasztaltam ilyen reakciót. Megkértem, hogy fejezze be ezt a Jeunesszes dolgot és lépjen túl rajta, amit meg is ígért. Majd furcsa lett, hogy a munkahelyi túlórákra hivatkozva később ér mindig haza, na meg 3 hét után jött az újabb telefonszámla. Csak 20000 forintról a szokásos 7800-8200 helyett. Kérdőre vontam, s a képembe vágta, majd ki fogja fizetni, s hagyjam önállóan élni, ne akadályozzam a munkájában. Itt kezdtem elveszíteni az önmérsékletem, de visszagondoltam, amikor a 2 kocsit vitte a bank 7 éve és a gyerekeket gyalog és busszal kellett iskolába hordani, akkor nem volt köztünk hangos szóváltás, akkor most sem fogok veszekedni.
Minden MLM hálózat pont ugyanilyen. Eleve a nejednek lehetne annyi esze, hogy nem megy bele ilyenekbe. Ha valaki felhív, hogy egy előadástól megváltozik az életem, akkor megköszönöm neki a lehetőséget, ráteszem a telefont, és tiltom mindenhonnan. Nem hogy még elmenjek meg hagyjam, hogy bepalizzanak.
Aztán persze az is megér egy misét, hogy hol vannak a preferenciáid, mennyire okos pénzügyi döntéseket hoztál te (három devizahitel? Két autó? Minek?), mekkora szabad mozgásteret hagysz a nejednek, és leginkább hogy beszélsz/bánsz vele. Utóbbit megválaszolom: mint egy gyerekkel. És úgy is viselkedik egyébként.
Ez a kérdés nem a Jeunesse-ról, nem az MLM-ről szól de még csak nem is üzleti témájú.
Ez egy emberről szól, aki megbukott mint férj, megbukott, mint családfő, s megbukott, mint felelős döntéshozó. Megbukott a saját életében, megbukott a pénzügyi döntéseiben, s megbukott abban, hogy nyitott legyen az újra. Ez a történet egy bukott zsarnokról szól.
Az MLM (s most ne menjünk bele abba, hogy melyik, mert nem épp a Jeunesse a top-MLM) egy lehetőség. Egy lehetőség arra, hogy kockázatmentesen biztosíts egy jobb életet magadnak és a családodnak.
Egy alaposan megfontolt döntést követően egy jó MLM-hez csatlakozni felér(het) egy megváltással. (S ezt az érzést nem épp a Jeunesse fogja adni.)
Egy jó MLM nem pénzt visz, hanem pénzt hoz.
Egy jó MLM-ben nincs csatlakozási díj, nincs tagsági díj és nincs éves megújítási díj sem. (Többek között ezért nem lesz soha a Jeunesse top-MLM.)
Egy jó MLM-hez való csatlakozást a családi kassza meg sem érez, mert csak annyi történik, hogy a fogkrémet, sampont, egyéb higiéniai és kozmetikai termékeket, esetleg vitaminokat egyszercsak nem a teszkóban vesszük meg, hanem a gyártótól, törzsvásárlói- vagy nagyker-kedvezménnyel, de mindenképpen diszkont áron.
Szóval, ha csak úgy ki kell venni a családi kasszából kétszázezret egy kezdőcsomagra, amely olyan termékeket tartalmaz, amiket egyébként biztosan nem vennél meg, akkor azt felejtsd el!
Természetesen más az a "kezdőcsomag", amelyik olyan kedvezményes árú termékekkel van tele, amiket egyébként is megvennél drágábban a teszkóban vagy épp a patikában a következő 60 napban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!