Ha egy "gyerek" elmúlt 18, de a külön elő szülő köteles gyermektartást fizetni, akkor a "gyermek" hogyan tudja elintézni hogy a saját számlájára menjen az utalt pénz és ne a vele együtt élő szülő számlájára?
Elöször is a 18 év fölötti gyereknek nem gyerektartás, hanem rokontartás jár, minek szigorúbb feltételei vannak.
Másodszor ha a "gyerek" nem otthon, a másik szülövel él, akkor bírósági úton kérhetö, hogy a tartásdíjat ö kapja.
Nem biztos, hogy köteles a szülő 18 év felett is gyerektartást fizetni - ehhez több feltételnek is teljesülnie kell:
- pl. ha valaki rendszeresen nem jelenik meg a vizsgákon, akkor nem köteles a szülő fizetni a gyerektartást.
- aztán ha a külön költöző gyereknek van jövedelme vagy vagyona, akkor sem köteles a szülő fizetni.
Amíg együtt élsz a másik szülővel, addig az Ő számlájára fog menni a pénz, mivel neki ítélte meg a bíróság.
Kérdező, itt tudsz bővebbet olvasni erről:
10.37
Ne ilyen dolgokra gondolj.. a bíróság kimodta, hogy fizetnie kell a szülőnek hiába elmúlt a gyermek 18. A bíróság mindent rendben talált..
(10.37)
Ez az, hogy nem akarok vele lakni, egyéb okokból.. És hogyan tudom elintézni , hogy én kapjam az összeget, plussz mennyire lennék rá jogosult
"Ez az, hogy nem akarok vele lakni, egyéb okokból."
10:37-es vagyok: értem én, hogy nem akarsz vele lakni- de akkor hogy tartod fenn magad, miből? És hol laknál? A gyerektartás általában nem egy akkora összeg, amiből meg lehetne önállóan élni.
Ismerősök befogadnának, csak a számomra fontos dolgokat kellene fizetnem (ruha,cipő stb), minden mást ők állnának.
Minden le van beszélve, csak nem tudom hogy tegyem meg az első lépest és merre
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!