Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ha egy "gyerek" elmúlt 18, de...

Ha egy "gyerek" elmúlt 18, de a külön elő szülő köteles gyermektartást fizetni, akkor a "gyermek" hogyan tudja elintézni hogy a saját számlájára menjen az utalt pénz és ne a vele együtt élő szülő számlájára?

Figyelt kérdés
...mert valószínű hogy a "gyerek" elköltözik otthonról, de továbbra is tanulni fog..

2019. okt. 31. 17:30
 1/10 anonim ***** válasza:
76%

Elöször is a 18 év fölötti gyereknek nem gyerektartás, hanem rokontartás jár, minek szigorúbb feltételei vannak.

Másodszor ha a "gyerek" nem otthon, a másik szülövel él, akkor bírósági úton kérhetö, hogy a tartásdíjat ö kapja.

2019. okt. 31. 17:53
 2/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm az infót
2019. okt. 31. 18:27
 3/10 anonim ***** válasza:
76%

Nem biztos, hogy köteles a szülő 18 év felett is gyerektartást fizetni - ehhez több feltételnek is teljesülnie kell:

- pl. ha valaki rendszeresen nem jelenik meg a vizsgákon, akkor nem köteles a szülő fizetni a gyerektartást.

- aztán ha a külön költöző gyereknek van jövedelme vagy vagyona, akkor sem köteles a szülő fizetni.

Amíg együtt élsz a másik szülővel, addig az Ő számlájára fog menni a pénz, mivel neki ítélte meg a bíróság.

2019. nov. 1. 10:37
 4/10 anonim ***** válasza:
81%

Kérdező, itt tudsz bővebbet olvasni erről:

[link]

2019. nov. 1. 10:41
 5/10 A kérdező kommentje:

10.37

Ne ilyen dolgokra gondolj.. a bíróság kimodta, hogy fizetnie kell a szülőnek hiába elmúlt a gyermek 18. A bíróság mindent rendben talált..

2019. nov. 1. 11:11
 6/10 A kérdező kommentje:

(10.37)

Ez az, hogy nem akarok vele lakni, egyéb okokból.. És hogyan tudom elintézni , hogy én kapjam az összeget, plussz mennyire lennék rá jogosult

2019. nov. 1. 11:12
 7/10 anonim ***** válasza:
75%

"Ez az, hogy nem akarok vele lakni, egyéb okokból."

10:37-es vagyok: értem én, hogy nem akarsz vele lakni- de akkor hogy tartod fenn magad, miből? És hol laknál? A gyerektartás általában nem egy akkora összeg, amiből meg lehetne önállóan élni.

2019. nov. 1. 11:34
 8/10 A kérdező kommentje:

Ismerősök befogadnának, csak a számomra fontos dolgokat kellene fizetnem (ruha,cipő stb), minden mást ők állnának.

Minden le van beszélve, csak nem tudom hogy tegyem meg az első lépest és merre

2019. nov. 3. 13:20
 9/10 anonim ***** válasza:
És a jelenleg veled élő szülőtől is kapnád a gyerek-/rokontartást? Mivel akkor ugye már nem fog veled élni.
2019. dec. 15. 07:13
 10/10 A kérdező kommentje:
Nem, nem kapnám
2019. dec. 15. 20:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!