Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Tudtok nekem segíteni? Előszer...

Kopito1985 kérdése:

Tudtok nekem segíteni? Előszerződés kell a bevándorlói hivatalnak ahhoz

Figyelt kérdés
hogy megadják az ideiglenes lakcimet szlovákiai magyar állampolgárnak aki kiváloan beszéli a magyar nyelvet. Munkával kapcsolatosan előszerződési mintát nem tud nekem valaki mutatni?

2019. okt. 28. 18:23
 1/9 anonim ***** válasza:
Eloszerzodes, vagy szandeknyilatkozat, a munkaltatodnal a HR tudni fogja, mi az, es nem fognak semmilyen altalad vitt irka-firkat alairni.
2019. okt. 28. 18:28
 2/9 anonim ***** válasza:
Azt majd a MUNKÁLTATÓNAK kell megírnia ÉS pecséttel, aláírással igazolni!
2019. okt. 28. 18:29
 3/9 A kérdező kommentje:
Mi az a HR? A munkáltató azt mondta soha nem adtak még ilyet(egyszer régen egy angolnak talán, ha mi viszunk nekik, megnézik és ha rendben van kitoltik és lehet menni vele a hivatalba. Koszi amugy a válaszokat :)
2019. okt. 28. 19:03
 4/9 anonim ***** válasza:
Magyar állampolgár vagy?
2019. okt. 28. 19:35
 5/9 anonim ***** válasza:

HR = munkaügy.

A melóhelyed hazudik vagy hülye!

2019. okt. 28. 19:37
 6/9 A kérdező kommentje:
Nem vagyok magyar allampolgar, szlovakiai vagyok. Nem hazudik, csak nem olyan nagy a cégé, hogy tudja milyen egy eloszerzodes fullba ami megfelel a bevándorlási hivatalnak mert itt minden tul van bonyolitva.
2019. okt. 28. 21:30
 7/9 anonim ***** válasza:
Nem kell előszerződés, vidd be a munkaszerződésed
2019. okt. 28. 22:15
 8/9 anonim ***** válasza:

A bevándorlási hivatalnak az a lényeg, hogy biztosítva legyen a megélhetésed, tehát valószínűsíthető legyen az, hogy lesz, vagy van munkád.

A "lesz"-hez tartozik az előszerződés, ami pontosan ugyanúgy néz ki, mint egy életbe lépett munkaszerződés, csak egy jövőbeli kezdés van dátumként feltüntetve benne. Ez a biztosíték arra vonatkozóan, hogy X. Y. nappal valahol hivatalosan el kezdesz dolgozni.

A "van" munkádhoz pedig már a hatályos (tehát élő) munkaszerződés tartozik. Vagyis már dolgozol valahol.

Minden munkaszerződés más és más, minden munkáltatónál másképp néz ki, vagy egyszerűbb vagy részletesebb, de kötött formája nincs, csak kötelező tartalmi elemei.

Ezt nem ártott volna, ha a munkáltatód tudja, és nem Rád hárítaná azt a feladatot, ami az övé lenne.

Ha már ott dolgozol a cégnél, akkor egyszerűen vidd be a szerződésed a bevándorlási hivatalhoz. Másolatot hagyhatsz ott, de az eredeti mindig a Tied!

2019. okt. 29. 04:45
 9/9 A kérdező kommentje:
Koszonom segítségeteket, a jó Istenke áldja meg jó szokásaitokat, a segítokészséget, koszonom.
2019. nov. 3. 12:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!