Mèhèszkedesbe belekezdeni jelenleg megèri anyagilag?
Veszel egy hasznát pergetőt amely állapottól függően 50-200 ezer forint. Pár család méhet is veszel (30-50 ezer/család időszaktól függöen). Ha van telked akkor kezdheted a méhészkedést. Szerintem a tanfolyam nem éri meg. Inkább egy öreg tapasztalt méhesz mellé állj be segédkezni és közben tanulsz.
Én 25 családdal foglalkozom hobbiszinten. Nem vándorlok a méhekkel így a telephelyen lévő méhlegelőről van mézem. Idén az időjárás nem volt kegyes így 100 kg repce, 180 kg akác és 200 kg napraforgó mézem lett. Mindent háztól adok el. Sajnos az általad vízionált 1 millió forintos bevételem nincs meg.
nem, a luxusautó, iphone, stb. ezek státusz szimbólumok.
a méhészkedés pedig munkával járó komoly befektetés
a tanfolyam kell, a papír miatt.. próbáltam már ismerős méhészeknél segédkezni, nem igazán vevők rá, önzőek, írígyek a tudásra...
igazából nem tudom hogyan kezdjek hozzá...
hogy például hogyan találok majd embert, akinek a földjére vándoroltathatom majd a méheket, ez az ami a leginkább aggaszt, illetve hogy megbízható is legyen az az ember, és ne lopjon szét...
Mégis mivel tudna szétlopni téged az akinek a földje végére kiteszed a méheket?
Egyedül te tudsz kib/szni vele, ha úgy csinálsz, mint velünk csinálták, hogy métereken letaposták vetést, mert úgy kényelmesebb volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!