Megéri befektetni 5-6 évig, ha ez idő után a profit 4 ezer euró?
4 ezer euró a kezdés. 5-6 év múlva pedig 4 ezret kapok. Persze a befektezés árán, amit vettem az megmarad. Így 8 ezer a haszon 6 évre.
Megéri? Ennyi évre ennyi haszon?
Persze emellett dolgozok is.
A saját pénzedet haszonnak számolod, WTF!
Megkérdezhetem, hány éves vagy?
Gondolom valami MLM-es belépési díj ez a 4000 euró...
Sok ilyent látni SunMoney, Botanoo (még mindig megtalálnak vele, pedig 2011 decemberében bedőlt, majd bő fél évvel később máz az újságok is lehozták.), Recyclix, Kairos, stb.
Viszont kíváncsivá tettél, nagy rajongója vagyok a témának, ezek a legolcsóbb vicc magazinok, imádom őket!
Mi az MLM-ed neve?
Kevesebb pénzbeli tőke befektetéssel több munkaerő befektetéssel ennek 10/ed része alatt megduplázod a 4ezer eurodat mosogatóként dolgozva is es akkor az előléptések , fizetésemelés hatását bele sem számoltam.
A hasznod nem 8000 euro lesz hanem 4000 euro mínusz költségek és levont adók , ami után szabadon felhasználhatod az így megmaradó összeget .Ami marad ezek utan szabad felhasznàlàsra az lenne 5 év után a nominális hozam. A reálértékét, meg majd az 5 év alatti infláció rontja tovább akkorra es kiderul mennyit fog érni az az összeg 5 év múlva, ami a kezedben lesz.
Mondok egy hasonló példát.
Veszel egy italgépet 4 ezerért. 5 év alatt 4 ezret termel, a szerződés lejártával, mivel támogatásból vetted meg a gépet, ezért a saját tulajdonod. Így 5 év után tiéd a gép, és el tudod adni, amennyiért vetted.
A 8 ezer hasznot pedig rosszul írtam.
Tehát 4 ezer a haszon 5 év alatt.
4000 euro 5 év alatt, az havi 66 euro lenne ( 20 ezer forintos bérleti díj pl. :-)) )
Támogatásból meg tudod venni indulóként,-viszont tárgyi eszköz bérbeadásra jó eséllyel nem is adnak )
Emellett a vissza nem térítendő támogatásoknak vannak a fenntartási időszakra vonatkozó feltételei amik többlet költségekkel járnak. Pl. a vállalkozást ehhez 5 évig fent kell tartani és pl. csak főállásban végezheted, vagy kapacitás növelésre, hatékonyság növelésre, mint munkahely teremtő beruházásként alkalmazottak számát kell növelni és 5 évig szinten tartani, a statisztikai létszámban.
Ez kapásból kb. havi 100-200.000 Ft ( 300-700 euro többletkiadás. 5 év alatt meg 18.000-42.000 euro )
Ehhez jön még hozzá, hogy a gép ammortizálódik így nemhogy 5 év múlva, de egy év után sem adod el 4000 euróért, amennyiért vetted.
Italgéphez, ha csak bérbeadod havi 20.000-ért akkor ugyan nem, de ha Te is üzemelteted, akkor azzal alapanyag költséged is lesz nem kevés.
És akkor is ha csak bérbeadod már az első évben veszteséges leszel a vállalkozás operatív költségei miatt, és még minimum adót is kell rá fizetned, azon felül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!