Nektek is az van a környezetekben hogy mindenkinek a szülei vesznek lakást, vagy örökölnek? Más se ismer olyat aki mondjuk 30 éves korára összerakott önerőből egy lakást?
Én ismerek, pl. saját magamat.
De van ismerősöm, akinek a szülei vettek lakást és kocsit is.
Én azt veszem észre hogy akinek lakást vettek a szülők, padlógázzal húznak el mellettünk.
Nekünk meg 20 évet kell spórolni hogy ott tartsunk mint ők 23 évesen.
Egy szülő nyilván szeretné a lehető legjobb életet biztosítani a gyerekének, nincs azzal semmi gond, ha vesz neki lakást.
Nyilván vannak, akik nem tehetik ezt meg, ők nem vesznek. Ez van.
Nem. Nagyjából ugyanannyi embert ismerek, aki összehozta már magának, mint ahányan örököltek.
Egyébként meg ne irigykedj azokra, akiknek már összejött. Nyilván ha neked lett volna lehetőséged arra, hogy kapj vagy örökölj egy lakást, akkor te sem utasítottad volna el csak azért, hogy ugyanott tarts, mint a többiek...
El kell menni szépen főiskolára, egyetemre, de akár szakképzőbe, el kell végezni egy keresett, hasznos szakmát, és el kell helyezkedni, rinyálás meg lógás helyett meg dolgozni, és igen, kőkeményen nyalni a főnöknek. Még gyári munkával is össze lehet hozni, nagyobb üzemekben a folyamatos szakozók túlórával 300-400ezret hazavihetnek havonta úgy, hogy nincs is szakmájuk, csak be lettek tanítva.
De az is egy út, ha jó helyre házasodsz, vagy jó helyre fektetsz be...
Én igazából azt veszem észre, hogy aki akar, aki tényleg akar, az tud fejlődni és össze tudja magának hozni a dolgokat, még ha nem is gyorsan és nem is egy összegben fizetve, de összehozza.
Aki meg csak irigykedik másokra és sajnálja magát, az meg marad a gödör alján.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!