Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Amikor ti félretesztek, akkor...

Amikor ti félretesztek, akkor konkrét dologra tesztek félre, vagy csak úgy? Nekem most nincs konkrét célom, félek így nem leszek motivált

Figyelt kérdés

Inkább takarékosnak mondanám magam, nem igazán tudom elképzelni, hogy sokszázezret kiadjak telefonra, nem akarok huszonévesen kocsit, lakást majd talán ilyen 10-15 év múlva és olyan nagy konkrét célom nincs. Persze mondom ilyen lehet, hogy lakást 10-15 év múlva, a gyerekeim taníttatására ha egyszer lesznek (az a pénz is kb 20-25 év múlva fog kelleni, már ha), vagy nyugdíjra, de az meg 40 év múlvára kell. Szóval nincs olyan nagy cél most a szemem előtt pár éves távra sem. Attól félek viszont emiatt egy idő után nem leszek már motivált a pénz félretevésében. Most el tudok tenni olyan havi 160-180 ezer forintot

26/F

2019. okt. 8. 11:26
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Csak úgy is, bár akadnak hosszútávú célok, de nincs konkrétan dedikálva egyes célokra. Félretenni mindig kell, mert kell a tartalék, meg különben ss minek dolgozol, hogy ha kell valami meg se tudnád egyben venni, ha nem tennél félre.
2019. okt. 8. 12:09
 2/9 anonim ***** válasza:
Igen, konkrét dologra.
2019. okt. 8. 12:14
 3/9 anonim ***** válasza:
En nem konkrét dologra
2019. okt. 8. 13:08
 4/9 anonim ***** válasza:
Most mondjuk konkrét dologra, de korábban is mindig tettem félre, ha volt miből. Sose lehet tudni, mikor jön az jól.
2019. okt. 8. 14:19
 5/9 anonim ***** válasza:

Vannak konkrét célok és van "csak úgy is". Bár a "csak úgy" kategória nagyja most úgy is az esküvőnkbe fog belemenni, de amikor gyűjtögetni kezdtünk, ebben még nem lehettünk biztosak. :)

Konkrét célokra lakástakarék és egészségpénztár formában gyűjtünk, míg a csak úgy kategória megy a megtakarítási számlára. Szerintem tudattal nem lustul el az ember. Biztonságérzetet ad a megtakarítás megléte és ez egyben lelki erőt is. :)

2019. okt. 8. 14:20
 6/9 anonim ***** válasza:
Milyen karrierterved van ami alapján úgy gondolod, hogy felesleges most félreraknod egy olyan családi házra amiben több gyerekkel is elférsz? Vagy 40 éves korodig mamahotel, utána meg majd úgyis örökölsz?
2019. okt. 8. 15:16
 7/9 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat! Ezek szerint nem kell annyira túlspiláznom a dolgot. A pénz megy a megtakarításba, célt pedig majd csak találok hozzá egyszer.

---

6. Most is albérletben lakom, egy kétszobás lakásban egy évtizedes régi jó barátommal közösen. Annyira nem vonz a családi ház mostani fejjel. A testvéremmel és a szüleimmel 4-en laktunk egy 3 szobás lakásban, ahol felnőttem és elfértünk rendesen.

Illetve mondtam, hogy most is teszek félre. Ha házat akarnék se tudnék többet félretenni, mint amennyit most rakok el.

2019. okt. 8. 15:30
 8/9 anonim ***** válasza:
Bármire is jó lesz, de persze célok is vannak.
2019. okt. 8. 18:20
 9/9 anonim ***** válasza:

Mi hossz és rövidtávú célokra is teszünk félre.

Havi 100.000 megy lakásra, nekünk is még odább van, kb 5 év mire összejön.

Havi 30.000 pedig megy az éppen aktuális célunkra: nyáron külföldi nyaralás, télen a cafetériát kiegészítve wellness.

26/N

2019. okt. 10. 19:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!