Svájc, büntetés, mit tehetnek?
Figyelt kérdés
Sziasztok! Idén először voltam svájcban és nem egy egészen pozitív élménnyel indult a buli. Ugyanis én kaptam anno egy Louis Vuitton táskát ajándékba amiről nekem halvány fogalmam sem volt,hogy hamis vagy igazi és nem is érdekelt. A repülőtéren lekapcsoltak, próbáltam elmagyarázni nekik,hogy ajándékba kaptam ők ragaszkodtak a papír kitöltéséhez és elvették a táskát. Most kaptam egy levelet a LV.-tól,hogy mondjak le a táskáról és fizessek meg 400frankot!!!??? Ezeknek teljesen elment az eszük? Lemondani lemondok, de biztos,hogy nem fizetem meg a büntetést teljes mértékben nem találom jogosnak nem eladni vittem be a táskát és semmi üzleti szándék nem állt a háttérben, símán nyaralni mentem és fogalmam sem volt,hogy hamis mivel kaptam! Nos a kérdés a következő. Miként védekezhetek én mint magyar állampolgár egy svájci ilyen büntetésnek? Esetlegesen ha polgári eljárást indítanak, mire számíthatok? Köszönöm előre is a segítséget!2019. okt. 7. 19:03
1/6 anonim válasza:
Nem valószinű ,hogy ennyiért kiszabhatnak büntetést is.
2/6 A kérdező kommentje:
De kiszabták és csekket is mellékeltek bár a csekk kitöltve nincs (mármint összeg) de a levélben megemlítik,hogy többet nem sértem meg,stb,stb,stb és megfizetem a 400frank bírságot is.
2019. okt. 7. 19:10
3/6 anonim válasza:
Kitől kaptad a táskát ajándékba? Mert ő tudja igazolni, hogy ő adta ajándékba.
Egy kicsit fura sztori, mert én nemrég jöttem vissza szintén Svájcból, és én tudatosan vettem hamis táskát (szintén Louis Vuitton ), de nem is foglalkoztak vele. Nem vették el, nem büntettek meg.
4/6 A kérdező kommentje:
Fura, de a levél itt a kezemben.
2019. okt. 7. 19:32
5/6 A kérdező kommentje:
Egyébként téged valszeg azért nem kapcsoltak le mert kifele hoztad Svájcból már ,de én érkeztem Svájcba tehát ez behozatalnak számít! :) Mindenesetre még érdekelne, hátha tud valaki segíteni! Köszönöm!
2019. okt. 7. 19:35
6/6 anonim válasza:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!