Probléma munkaviszonyból és egyéni vállalkozásból? Etikett
Az a helyzet, hogy én 1 éve otthonról dolgozom matematikai modellezőként mint alvállalkozó (KATA) és most MEGKERESTEK egy nagy cégtől egy data scientist munkával. Azt mondták hogy az etikettbe nem fér bele az, hogy folytassam az egyéni vállalkozásos munkámat, de a vállalkozást nem kell bezarni. Én viszont mindenképp szeretném, mert elég sok kiadás van kilátásban és esténként az otthoni munkámmal foglalkoznék.
Azt szeretném kérdezni, hogy a cégnél valahogy rajohetnek-e arra, hogy én folytatom az alvállalkozói munkámat? Valahogy meg szeretném oldani hogy ez működjön. Az otthoni munkás cégnél ezzel nem lesz gond.
Köszönöm
Kérdező, a főfoglalkozásodban Bejelntési kötelezettséged van a mellékfoglalkozású vállalkozás miatt.
Tehát, ha csinálod, be kell jelentened a fő munkaadó felé.
Amennyiben ők ELŐRE jelezték, hogy azt a tevékenységet, amit most csinálsz, nem csinálhatod, úgy nyilván szerződéskötéskor ezt bele is vennék.
Ha egy nagy cégről van szó, akkor én a helyedben nem sumákolnék, hanem tisztességesen betartanám az általuk lefektetett szabályokat (persze, csak ha anyagilag is megéri), mert ha nagy cég, akkor van egy olyan jó ügyvédjük, hogy ha nem tartod be a szabályokat, még a gatyádat is kiperelik belőled.
Akkor aztán tényleg sok kiadásod lenne...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!