Pontosan miért éri meg lízingelni autót?
A cégtulajdonos magánszemély. A cég amit tulajdonol na az a jogi személy.
Cegre éri meg lizingelni
Első: a kérdés az volt, hogy MIÉRT éri meg.
Ezt kéne megválaszolni! :D
4es de jó írd le hogyan kell.
Fizeted a cégautó adót. Mellette kamatra kapod az autót nem is kicsire 24 százalék kamat 3 évre elmegy és az a minimum időtartam. Ez kb a visszaigényelhető áfa.
Azt ha maganutra használod akkor minden hónapban ki kell számlázni a maganutat. Igen áfás számlával aminek az áfája befizetendő lesz.
Üzemanyag áfája ? A személyautó nem teherautó nem igenyelheted vissza.
Vége a lízing időszaknak ? Sebaj ha nyiltvegu megveheted a kocsit . A gépjármű eladás áfás tevékenység így megint a maradvanyertek áfája fizetendő.
Node. Jee ez piaci ár alatt van, vagy csalsz hogy eladod egy ismerősnek aki majd drágábban eladja és vagy szjat fizet vagy elcsalja vagy legálisan a cége lesz a kocsi és eladja még magasabb áfa fizetéssel.
Alapvető előnye ha valaki nem csal az, ha sokat utazik céges ügyben akkor utazási mennyiségtől függően 10-20 százalékot is nyerhet. Villanyautonal valamivel többet bár ott az üzemanyag költség alacsonyabb.
Én is így akartam tavaly a kocsimat venni azt 17 milliónál 1 millióért papirozgattam volna mert a valóságban nem azt használom végeznek és törvényesen akartam volna használni.
Hagytam az egészet , és megvettem kp.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!