Spórolt 5 misikémet mibe lenne érdemes fektetnem, hogy hamarosan 6-7-8 misikém legyen?
De miért a kis pármilliótokkal játszotok?! Ahelyett, hogy ezt is felhasználva tanulnátok, előbbre jutnátok az életben, többet hoznátok ki magatokból?
Komolyan ezek a 2-5 milliók pont arra tökéletesek lennének, hogy megváltoztassák az életeteket, mert ezekből ilyen-olyan iskolákat, képzéseket már el lehet végezni pár éves távon. Nagyon sok ember örülne, ha lenne ennyi pénze, azért hogy elkezdhessen belőle tanulni. Ennél jobb megtérülése, több kamata/hozama a világon semminek nincs, mintha megduplázod/triplázod a fizetésedet mondjuk 3-5 év múlvára a tanulásnak hála.
# 16/16
A tanulás szerintem is fontos, arra bármennyit érdemes (és kell is) áldozni.
Viszont sokan (többek között én is) másképp gondolkoznak. Nem arra törekszenek, hogy alkalmazottak legyenek és 2-3x több fizetést kapjanak, hiszen azért is ugyanúgy be kell járni megdolgozni.
Ehelyett inkább olyan vállalkozást indítanak, ami pár (2-5-10-20) év alatt elér egy olyan szintet, hogy már neked nem kell bejárni dolgozni, hanem az alkalmazottak dolgoznak.
17
Ez még jobb, amit te is írsz, tudom. Ha valakiben megvan a vállalkozói kedv, azzal még több pénze lehet, mint alkalmazottként.
De az itteni 2 és 5 "misikés" válaszolók nem hiszem, hogy vállalkozni akarnának. Ők csak kockázatmentesen szeretnének lehetetlenül magas hozamokat a sok idő alatt nehezen megspórolt néhány milliójukra, mert azt hiszik az a nagy szó és attól jutnának előre az életben. Az ilyen ember a vállakozó szöges ellentéte. Még sokkal távolabb áll tőle, hogy vállalkozó legyen, mint az, hogy alkalmazottként hozza ki magából a maximumot.
Ehelyett inkább olyan vállalkozást indítanak, ami pár (2-5-10-20) év alatt elér egy olyan szintet, hogy már neked nem kell bejárni dolgozni, hanem az alkalmazottak dolgoznak.
Ha meg másodállásban indítod, akkor meg mérsékled a kockázatot, ahelyett, hogy mindent egy lapra tennél fel és a "kecske is jó lakik, meg a káposzta- vagyis az alkalmazotti béred és egyéb előnyöd is megmarad- :-)
Sose értettem ezt az alkalmazott vs vállalkozó vagy relációt, amikor lehet és relációja is a kettőnek.
( "láblógató milliomos " fantáziák helyett )
@Bak Norbert
Teljesen igazad van, így visszaolvasva kicsit tényleg úgy tűnik, hogy VAGY relációt sugall a hozzászólásom.
Én is annak a híve vagyok, hogy az állását csak akkor hagyja ott az ember, amikor a vállalkozása már biztos lábon áll és hoz minimum annyit, mint a munkahelyi fizetése. De még akkor is komolyan mérlegelni kell, hogy mi lesz azzal az átmeneti időszakkal, ameddig a vállalkozás annyi nyereséget termel pluszba, hogy fedezze a fizetés kiesését is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!