Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Spórolt 5 misikémet mibe...

Spórolt 5 misikémet mibe lenne érdemes fektetnem, hogy hamarosan 6-7-8 misikém legyen?

Figyelt kérdés
2019. okt. 1. 15:49
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
93%
Jelenleg Magyarországon a máp+ adja a legtöbb kamatot a biztonságos befektetések közül. De abból se lesz 1 év alatt 6 misi. A 20%-os kamatelvárás irreális, ha biztonságis befektetést választasz. Ha kockáztatsz, tőzsdézel,részvényezel, az magasabb haszonnal kecsegtet. De ott akár az egész összeget is elbukhatod.
2019. okt. 1. 17:37
 12/21 anonim ***** válasza:
95%
6-7-8as válaszon besírtam.
2019. okt. 1. 17:58
 13/21 anonim ***** válasza:
86%
Fektesd be a Misikét a Marikába meg az Erzsikébe. Több misikéd nem lesz tőle, de legalább jó lesz. Rosszabb esetben lesz belőle Pistike is az nem lesz olyan jó mert sok Misikébe kerül felnevelni.
2019. okt. 1. 19:27
 14/21 anonim ***** válasza:
82%
Amúgy viccet félretéve nyilván nincs csoda befektetés amibe beraksz egyet és másnap kettőt veszel ki. HA lenne akkor mindenki csak duplázgatná a pénzét.
2019. okt. 1. 19:31
 15/21 anonim ***** válasza:
100%
Nekem kettő misikém van, nyolcat szeretnék belőle, úgy 2-3 év alatt. Tudom ez még irreálisabb☹️
2019. okt. 2. 02:56
 16/21 anonim ***** válasza:
12%

De miért a kis pármilliótokkal játszotok?! Ahelyett, hogy ezt is felhasználva tanulnátok, előbbre jutnátok az életben, többet hoznátok ki magatokból?

Komolyan ezek a 2-5 milliók pont arra tökéletesek lennének, hogy megváltoztassák az életeteket, mert ezekből ilyen-olyan iskolákat, képzéseket már el lehet végezni pár éves távon. Nagyon sok ember örülne, ha lenne ennyi pénze, azért hogy elkezdhessen belőle tanulni. Ennél jobb megtérülése, több kamata/hozama a világon semminek nincs, mintha megduplázod/triplázod a fizetésedet mondjuk 3-5 év múlvára a tanulásnak hála.

2019. okt. 2. 07:28
 17/21 anonim ***** válasza:

# 16/16

A tanulás szerintem is fontos, arra bármennyit érdemes (és kell is) áldozni.

Viszont sokan (többek között én is) másképp gondolkoznak. Nem arra törekszenek, hogy alkalmazottak legyenek és 2-3x több fizetést kapjanak, hiszen azért is ugyanúgy be kell járni megdolgozni.

Ehelyett inkább olyan vállalkozást indítanak, ami pár (2-5-10-20) év alatt elér egy olyan szintet, hogy már neked nem kell bejárni dolgozni, hanem az alkalmazottak dolgoznak.

2019. okt. 2. 12:38
 18/21 anonim ***** válasza:

17

Ez még jobb, amit te is írsz, tudom. Ha valakiben megvan a vállalkozói kedv, azzal még több pénze lehet, mint alkalmazottként.

De az itteni 2 és 5 "misikés" válaszolók nem hiszem, hogy vállalkozni akarnának. Ők csak kockázatmentesen szeretnének lehetetlenül magas hozamokat a sok idő alatt nehezen megspórolt néhány milliójukra, mert azt hiszik az a nagy szó és attól jutnának előre az életben. Az ilyen ember a vállakozó szöges ellentéte. Még sokkal távolabb áll tőle, hogy vállalkozó legyen, mint az, hogy alkalmazottként hozza ki magából a maximumot.

2019. okt. 2. 12:58
 19/21 anonim ***** válasza:
49%

Ehelyett inkább olyan vállalkozást indítanak, ami pár (2-5-10-20) év alatt elér egy olyan szintet, hogy már neked nem kell bejárni dolgozni, hanem az alkalmazottak dolgoznak.

Ha meg másodállásban indítod, akkor meg mérsékled a kockázatot, ahelyett, hogy mindent egy lapra tennél fel és a "kecske is jó lakik, meg a káposzta- vagyis az alkalmazotti béred és egyéb előnyöd is megmarad- :-)

Sose értettem ezt az alkalmazott vs vállalkozó vagy relációt, amikor lehet és relációja is a kettőnek.

( "láblógató milliomos " fantáziák helyett )

2019. okt. 4. 07:28
 20/21 anonim ***** válasza:
100%

@Bak Norbert

Teljesen igazad van, így visszaolvasva kicsit tényleg úgy tűnik, hogy VAGY relációt sugall a hozzászólásom.

Én is annak a híve vagyok, hogy az állását csak akkor hagyja ott az ember, amikor a vállalkozása már biztos lábon áll és hoz minimum annyit, mint a munkahelyi fizetése. De még akkor is komolyan mérlegelni kell, hogy mi lesz azzal az átmeneti időszakkal, ameddig a vállalkozás annyi nyereséget termel pluszba, hogy fedezze a fizetés kiesését is.

2019. okt. 4. 07:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!