Megillet az elállási jog?
Sziasztok!
Nem tetszik, illetve méretben túl nagy az üzletben megrendelt bútor. 3+1+1 ülőgarnitúrát rendeltem, de nem láttam a fotelt, csak egy sarokülő volt az üzletben ebből a típusból. Milyen lehetőségeim vannak? Elállási jog...stb.
Elállási jog ilyen esetben nem jár neked. Egyedi rendelésre készített termék esetén amúgy sem járna.
A "túl nagy" eleve elég értelmezhetetlen az esetedben, hát nem adták meg a méretet előre?!
És az üzletben nem kérdezted meg a bútorok méretét?
Hát bocs, de ha én a lakásomba vennék valamit, azzal kezdeném, hogy lemérem, mekkora hely van otthon rá és a boltban pedig megkérdezem a bútor méretét.
Ha ezt nem tetted meg, akkor ez nem a bolt hibája, hanem a Tiéd.
Elállási jog személyes átvételkor nem él, CSAK INTERNETES rendelés esetén.
Ezenkívül most sem írtad le, hogy hogyan történt a dolog, milyen fázisban van a rendelés, végezetül hol vásároltad meg a bútort? Már kiszállították és akkor derült ki vagy még nem hozták?
Ha előre legyártott tucat darab és inteneten rendelted meg, abban az esetben lehet szó elállási jogról, de ha bementél a boltba és ott rendelted meg, akkor nincs elállási jog.
Ilyen esetben már csak a cég "jófejségén" múlik, hogy meg tudtok-e egyezni valamiben vagy nem.
Üzletben rendeltem meg, de nem láttam a bútort. Nem egyedi méretben, katalógusból választottam, mivel nem volt nekik belőle bemutató darab. Még volt adva a méret, de más olvasni és más látni. A helyén derült ki, hogy hatalmas..
Köszönöm a válaszokat, megoldódott a probléma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!