Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » MarketPlacen megvettek tőlem...

MarketPlacen megvettek tőlem 3 képeslapot, amiknek összesen 4660 Ft lett volna az áruk. Az illető viszont csak 4160 Ft-ot utalt. Ilyenkor megtehetem azt, hogy addig nem adom fel a képeket, míg a teljes összeget ki nem fizeti?

Figyelt kérdés

Nem szeretem az ilyesmit, a boltban is annyi az ára a terméknek amennyi, nem csinálhat senki magának 300-400 Ft-os Önkedvezményt..

Ráadásul le lett írva az illetőnek,hogy mennyi az ár összesen.

Írtam neki nagyon kedves hangvételű, barátságos levelet, hogy legyen szíves adja meg a tartozást mert addig sajnos nem tudok postázni, elolvasta de nem reagált vissza semmit.

A postának is csak a felét fizettette ki vele a párom, merő jóindulatból.

Nem tudom,hogy ez figyelmetlenség volt e a vevő részéről, vagy így akart csalni magának.

2019. szept. 18. 11:26
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
30%

Amúgy nem tudom, miért fájt a postaköltség megkérdezése annyira, de ismét megkérdem:

A 4.660-ban már a postaköltség is benne van vagy ez csak a képeslap ára?

Ha pl. benne van ebben már a postaköltség is és felszámoltál volna mondjuk 1.000 ft-ot postaköltségre, akkor még jogos is, hogy nem utalt annyit: most fogok feladni egy kisebb könyvet 490-ért, ajánlott postakész borítékban - mert én spórolok a vevőnek, ahol csak tudok.

2019. szept. 19. 07:47
 12/14 anonim ***** válasza:
56%

Ja, és nyugodtan húzzatok le: a kérdező állít valamit, a másik fél álláspontját meg nem ismerjük.

"Láttam én már karón varjút", nem mindig úgy vannak a dolgok, ahogy azt előadják itt ...

Várom a választ a postaköltségre, kérdező.

2019. szept. 19. 07:49
 13/14 anonim ***** válasza:
77%
Ha én meghirdetem a facebookon az autómat 1 millióért, jön egy érdeklődő, azt mondja kell neki, de nem akar kp-vel szórakozni, hanem majd utal, ez rögzítve is van az adásvételiben, majd utal nekem 980 ezret és másnap veri a tamtamot, hogy ő márpedig utalt, adjam neki oda az autót, akkor köteles lennék odaadni? Nyilván nem adom oda egészen addig, amíg a teljes árat ki nem fizette. Itt ugyanaz a helyzet, csak kisebb összegekkel. A vevő nem tehet semmit, ha ő beleegyezett az árba, akkor annyit kell fizetnie. Ha nem hajlandó kifizetni a maradékot, akkor vissza kell neki utalni az összeget és eladni másnak, ennyi.
2019. szept. 19. 09:30
 14/14 A kérdező kommentje:

Köszi utolsó hozzászóló! Veled értek maximálisan egyet!

Amúgy meg az előző hozzászólónak nincs igaza.

Olvasd át a MarketPlace szabályzatát a rejtett bugyrokban,és ne osztogass hamis "tanácsokat", mert legközelebb lesz aki majd jobban ki fog osztani,és dupla annyi lehúzást kapsz a válaszodért.

Ennyi.

Amúgy meg még mindig nem a postaköltség volt a kérdés, de csak azért hogy megnyugtassalak, még 490 Ft-ba sem került a posta.

Ha ennyire "okoska vagy" akkor nézz utána a posta oldalán mennyibe kerül súly függvényében a feladás.

2019. szept. 19. 10:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!