Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Hogyan lehet megszólítani...

Hogyan lehet megszólítani valakit egy hivatalos levélben, ha az illetőt nem tiszteljük hanem megvetjük, s semmi érdekünk sincs hogy legalább látszatban megtiszteljük?

Figyelt kérdés

Tisztelt Uram!

Tisztelt Hölgyem!

Tisztelt XY UR!

Lenne a hagyományos, esetleg

Kedves XY!

Felmerülhet még a

Kedves XY!

De az illető egyáltalán nem kedves, s megint csak nem akarunk hazudni.

A Jó napot kívánok!

meg már fura, arról nem is beszélve, hogy megint hazugság, jobban örülnek, ha szar napja lenne.

2019. szept. 13. 13:50
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Tisztelt Keresztnév!

Blablabla, tegezve, nem magázva!

Üdvözlettel:

Kérdező

2019. szept. 13. 17:13
 12/14 A kérdező kommentje:
Gondolhatja hogy elemim sincs meg, de elég furcsa lenne ha olyan valaki gondolná ezt, aki pontosan tisztában van vele, hogy mi az iskolai végzettségem.
2019. szept. 13. 17:15
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

Miután a megszólításra már kaptál választ, engedd meg, hogy elmeséljek egy esetet. Nem ismerem a történetedet, de ez jutott eszembe arról, ahogy írtál:

A házunkban volt egy néni, mindig jó viszonyban voltam vele, időnként beszélgettünk. Egyszer mondja nekem nagy panaszkodva, már-már siránkozva, hogy a gyereke már mióta nem látogatta meg, nem is néz feléje, stb. Kérdezgetem, hogy mikor volt utoljára, satöbbi, aztán szép lassan kiderült, hogy az utolsó alkalommal Ő mondta neki, hogy ide be ne tegye a lábát többé! :D

Na, vajon miért nem megy az a gyerek? :D

Szóval tényleg nem tudom, mi történt köztetek, de a megbeszélés, a beszélgetés talán mégiscsak megoldás lehet a gyűlőlködés, bosszankodás, bosszúállás helyett.

2019. szept. 13. 19:05
 14/14 A kérdező kommentje:
Nem túl bölcs egy esetből azt hinni, hogy minden eset olyan. Nálunk az a gyakorlat, hogy keres engem, amikor pénz kell neki, majd köszönés nélkül távozik ha ép nem tudok adni. Illetve akkor is keresett, amikor beteg voltam s a táppénzből vonták a tartásdíjat így kevesebb ment. Ha most hirtelen lenne pénzem, hihetetlenül megjavulna a viszony, lehet akár hetente is meglátogatna. Szóval a gyakorlat az volt, hogy hívtam ilyen-olyan programra, a válasz pedig az volt, hogy kéne ennyi és annyi pénz erre meg arra, s amikor azt mondtam hogy az egyhavi fizetésem, akkor köszönés nélkül távozott. Vagy korábban mobilt akartam venni neki karácsonyra, de előtte beszéltem vele, nehogy az legyen hogy már van neki, esetleg nincs de elképzelése az van, s a válasz az volt, hogy amit akarnék adni neki az gagyi, hanem egy egyhavi fizetésembe kerülő kellene (típusmegnevezés nélkül, csak azt mondta mennyibe kerül az ami nem gagyi) és noha igazat adtam neki, mert szerintem se lesz gagyi egy olyan mobil amit egyhavi fizetésembe kerül, amikor megtudta hogy ennyibe kerülő mobilt nem tudok venni, akkor szintén távozott. Szóval nem én kergettem el, hanem a pénzem tudná becsalogatni, de egyrészt nincs másrészt nem hinném, hogy erről szol az apaság, mégha neki erről szol is. Így marad a tartásdíj. Valahogy nincs kedvem egy 30 ezres gagyi telefont ráerőltetni, ami miatt csak szentségelne, hogy milyen gagyi. Van másik gyerekem is, ő kapott hasonlót s neki nem volt gagyi.
2019. szept. 13. 19:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!