Hogyan lehet megszólítani valakit egy hivatalos levélben, ha az illetőt nem tiszteljük hanem megvetjük, s semmi érdekünk sincs hogy legalább látszatban megtiszteljük?
Tisztelt Uram!
Tisztelt Hölgyem!
Tisztelt XY UR!
Lenne a hagyományos, esetleg
Kedves XY!
Felmerülhet még a
Kedves XY!
De az illető egyáltalán nem kedves, s megint csak nem akarunk hazudni.
A Jó napot kívánok!
meg már fura, arról nem is beszélve, hogy megint hazugság, jobban örülnek, ha szar napja lenne.
Tisztelt Keresztnév!
Blablabla, tegezve, nem magázva!
Üdvözlettel:
Kérdező
Miután a megszólításra már kaptál választ, engedd meg, hogy elmeséljek egy esetet. Nem ismerem a történetedet, de ez jutott eszembe arról, ahogy írtál:
A házunkban volt egy néni, mindig jó viszonyban voltam vele, időnként beszélgettünk. Egyszer mondja nekem nagy panaszkodva, már-már siránkozva, hogy a gyereke már mióta nem látogatta meg, nem is néz feléje, stb. Kérdezgetem, hogy mikor volt utoljára, satöbbi, aztán szép lassan kiderült, hogy az utolsó alkalommal Ő mondta neki, hogy ide be ne tegye a lábát többé! :D
Na, vajon miért nem megy az a gyerek? :D
Szóval tényleg nem tudom, mi történt köztetek, de a megbeszélés, a beszélgetés talán mégiscsak megoldás lehet a gyűlőlködés, bosszankodás, bosszúállás helyett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!