Nálunk miért csak úgy lehet normálisan megélni ha van tehermentes lakásod?
Nem hiszem, hogy sokat fog segiteni a depressziodon amit irok. Nem csak sajat lakassal lehet megelni. Tervezes, kemeny munka es szerencse kell.
A problema ott kezdodik, hogy a szerencse 90%-ban szamit a tobbi 10%. Tervezhetsz es dolgozhatsz is kitartoan ha a dolgok nem jonnek ossze. A sorstol sajnos nagyon sok fugg. Biztos sokan felhordulnek ezen, foleg azok akik vittek valamire es szeretik leugatni a masikat.
Ket mernoki diplomam van, angliaban elek mar lassan 8 eve. Sajat hazam van itt. Egy angol baratommal sajat ceget viszunk. Felesegemnek evek ota nem kell dolgoznia mert megtehetjuk, hogy vezesse a haztartast es otthon lehessen a gyermekunkkel. 17 eves koromban valami bekattant es elkezdtem tervezni az eletem. Minden lepest evekre elore. Amikor penteken a foiskolas ismerosok mentek inni meg bulizni en hazamentem es tanultam. A masodik diplomam mar munka mellett raktam le es keszultem, hogy ha vegzek kimegyek angliaba. Segitseg es mindenfele ismerosok nelkul kijutottam, szabalyosan kiragtam magamnak az utat. Rendszeresen 90 orakat dolgoztam hetente.
A tervezes, ktartas es kemeny munka is meg volt. Akkor miert mondom azt, hogy mindez szerencse?
Szerencsem, hogy az alkoholista nagyapam peldajat apam nem kovette es mindent megtett, hogy mi egeszseges csaladi kornyezetben nohessunk fel. Szerencsem, hogy edesanyam annyi mindent felretett es nelkulozott azert, hogy eljuttasson a felnottkorba. Szerencsem, hogy rosszul toltottem ki a felveteli lapot az erettsegi utan es oda kerultem ahova. Szerencsem, hogy 2009ben megsajnalt egy ismeros es az utcarol oda felvett mernokkent dolgozni ahova. Szerencsem, hogy egy munkahelyi kollegan keresztul veletlenul megismerkedtem a felesegemmel. Szerencsem, hogy amikor kulfoldre beadtam az oneletrajzomat egy ember meglatta bennem a potencialt es kifizette az utazast, repulostul, taxistol, ebedestol mindenestul, hogy egy interjura eljohessek. Szerencsem, hogy annak ellenere, hogy csapnivalo volt az angolom es a felet nem is ertettem amit mondott felvettek dolgozni. Szerencse volt, hogy a mostani cegemben levo tarsammal talalkoztam egy angliai szabadidos rendezvenyen.
Mindenki belenezhet az eletebe es verheti a vallat, hogy igen en megdolgoztam kemenyen az eredmenyeimert, es ez igaz is lehet. De ha megvizsgalod azokat az esemenyeket amik pozitiv iranyba tereltek az eletedet(vagy eppen negativba), de abszolut nulla befolyasod volt rajuk...sokkal tobbet fogsz talalni.
Akkor most vissza kell menni McDonald'sba?
Fel kell vagni az ereidet?
Az egyetlen dolog amit tehetsz, hogy nyomod tovabb. Tervezel es dolgozol kemenyen. Es ha a szerencse, sors, Isten, Allah vagy hivd ahogy akarod beadja. Akkor megveregetheted a vegen a sajat vallad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!