Aliexpress termékimport KFt-nek, hogy van az elszámolás?
Hamarosan a könyvelővel is beszélek majd róla, de addig hátha okosodom.
Szóval vámhatár alatti terméket rendelünk az AliExpress-ről, kft-ként. Számlát vagy ad, vagy nem ad az eladó.
Hogy lehet elszámolni ezeket a költségeket?
Mielőtt kombinalnal 0 Ft a vamhatar. Ha nem veszel semmit nem kell vamoltatni nincs költség nem rakod be.
Az összes többi vamkoteles
Ezt nem teljesen értem! A vámhatár nem 0 FT, hanem 22 EUR, vagy mennyi.
REngeteg dolgot rendeltem már Aliról magánszemélyként, 2-300 forintos tételeket (még) nem vámolnak.
A kulcsszó a magánszemélyként rendelted.
Cég esetén nincsen ilyen minimális összeg meghatározva, mindenre kell vámot fizetni.
(és áfát is amúgy).
Cég esetén nem opció az, hogy kapsz-e számlát vagy sem, kell számla. Aki nem ad, attól ne rendelj.
Ez fura... Van erről valahol link a posta oldalán, ahol okosodhatok a témában?
Zárójel: és mi van, ha magánszemély címre rendelek? Akkor cég.magánszemély között zajlik a tranzakció, de közben a céges kártyával fizetek és kérek számlát. Akkor él a 22 EUR?
Illetve még ezt találtam:
"2.2. Vámeljárás alá tartozó küldemények kezelése kereskedelmi forgalomban
Magyarországra beérkező postai küldemények esetében (árutovábbítás)
Az EU vámterületén kívülről kereskedelmi forgalomban (küldemény címzettje jogi személy
vagy jogi személyiséggel rendelkező szervezet) érkezett 22,- eurónak megfelelő forintösszeg
alatti vámértékű postai küldemények vámmentességet élveznek."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!