Közös számla 2 kártyával?
Hogy lenne érdemes közös számlát nyitni a párommal? Jelenleg külön-külön van mindkettőnknek számlája (más banknál), és ragaszkodom is a külön kasszához, viszont az ételt, háztartást közösen fizetsjük. Eddig úgy ment, hogy egyszer én, egyszer ő fizetett, de az a baj, hogy kaját szinte csak én veszek, mert én megyek bevásárolni, ő nagyon ritkán. Így itt már bukik is a dolog, dupla annyi pénzt költök el, mert utána már nem lehet kiszámolgatni, ki-mennyit hol költött.
Szeretnék egy számlát, amihez mindkettőnknek lenne kártyája, és a fizetésünk egy részét átraknánk oda mindig, és ebből gazdálkodnánk, a többi meg mindenkinek a sajátja marad.
Ezt hogy érdemes a legegyszerűbben, legolcsóbban?
Nem vagyunk házasok, úgyhogy amíg nem leszünk azok, addig 100%, hogy külön kezeljük a pénzünket, de én utána is így szeretném. Lehet nálatok működik, az másnál nem biztos hogy fog. Pl. nekem van autóm, nem sajnálom rá a pénzt, a biztosítási összeget ő költse a saját hobbijára, amire meg én sajnálom. Ez így fair.
Hallottam olyat is, hogy egy számlán lehet alszámlát nyitni és akkor oda tenni a pénzt, de sehol sem találok erről infót, csak megtakarítási számláról írnak ilyen esetben, de az megint teljesen más téma
Szia,
Mi a párommal 4 éve élünk együtt és nincs közös folyószámlánk nyitva. Talán házasság után, de nekünk így is teljesen jó. Mi úgy oldjuk meg, hogy én intézem a bevásárlásokat, így ezeket mindig én fizetem, párom pedig a csekkeket, számlakat rendezi mindig + a tankolást is. Így ezek kb. hasonló összegre jönnek ki, bár Ft-ra pontosan soha nem számoltunk utána. Ruhákat, ilyesmit pedig a saját kártyánkkal fizetünk, családnak ajándékokat, közös kisebb vagy nagyobb egyéb kiadásokat pedig úgy rendezzük, hogy akinél éppen van kártya vagy készpénz. Nyaralásnál pl. ha én foglalom le a szállást neten, akkor mondjuk párom tankol, ő fizeti az ottani kajálásokat vagy belépőket. Ezeket sem számoljuk vagy fillérezzük ki soha, hogy most akkor éppen ki fizetett többet vagy kevesebbet. Soha nem ia mondjuk a másiknak, hogy ezt én fizettem, akkor most te jössz.. ilyen nincs, egyszerűen mindig úgy jön ki, hogy nagyjából egyforma összegben költünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!