Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Szerintetek biztonságos...

Szerintetek biztonságos paypal-al fizetni online vásárlásnál? Győzzétek meg anyukámat, hogy biztonságos. És jól értelmeztem a működését? Bővebben lent.

Figyelt kérdés
Tehát regisztrálok a PayPal-ra.Az a célom,hogy átutaltatok (sajnos anyukámé a pénz,és őt még nem sikerült meggyőznöm a paypal biztonságáról) egy bizonyos összeget a paypal számlámra,amit online vásárlással elköltök. Ehhez milyen adatokat kell megadni? És Euróban hogyan tudnék fizetni?
2010. júl. 12. 00:21
 1/3 Diablo3 válasza:
Bár a PayPal-t nem ismerem, de szerintem nem lehet gond. Én elég sokat utalok neten. Csak én bankkártyával. Van, hogy számlát neten fizetek, vagy ha rendelek valamit, azt is így fizetem. Szerintem maximálisan biztonságos, és akárhogy is nézzük, ez a jövő. Meg hát tényleg egyszerűbb ez az egész. A többi kérdésedre nem tudom a választ. :)
2010. júl. 12. 00:33
 2/3 anonim válasza:

Unicredit banknál vezet a Paypal Magyarországon számlát. Egyszerűen utalsz rá pénzt, és a közleményben beírod a befizetési azonosítódat, amit a paypal oldalán lépésről lépésre leírnak. Nem is kell hozzá bankkártya, akár készpénzben is befizetheted az egyik banknál egy Befizetési Lappal.

Nekem is van, és az eBay-en szoktam vásárolgatni.

Ezzel nem euróban, hanem USD valutában jegyzi a pénzedet, a befizetés napján átváltja a forintodat dollárba.

Ha valahol euróban kell fizetni, akkor a vásárlás napján, napi árfolyamon a dollárt átkonvertálja euróba, és kifizeti.

hát az árfolyamveszteség kockázata bennevan, de nem napi rendszerességgel vásárlom ugyanazt, hogy ezzel számolnom kellene :P

2010. júl. 12. 09:41
 3/3 anonim ***** válasza:

A Paypal-t pontosan a neten való biztonságos fizetés miatt találták ki! Szóval nem a Paypal-tól kell félni!

Én már jó pár éve használom. Nekem pl. úgy működik, hogy van egy dombornyomott Visa kártyám, és hozzá egy számlaszám, így a netbankon 2 számlaszámot látok és fizetés előtt átutalom oda a pénzt, és amikor paypal-al fizetek, akkor automatikusan leveszi onnan az összeget. Máskor nincs is rajta pénz, és mivel betéti kártya így nem tudnak levenni róla semmit sem.

Szóval én pl. nem utalok a paypal számlámra semmit sem, nálam közvetlenül leveszi a magyar számlaszámomról. Így nagyon kényelmes az egész. Csak egy kattintás.

+ A paypal-ban van biztosítás. Egyszer hasznát is vettem amikor nem jött meg a rendelt cuccom, és az eladó nem tudta bizonyítani hogy feladta. A paypal visszafizette nekem a vásárlás összegét.

De egyébként a paypal lényege, hogy a bankkártya adataidat csak a Paypalnak adod meg, másnak nem. Egyébként minden helyen ahol fizetsz, meg kellene adni, így az évek alatt nekem már vagy 100 cég tudná a kártyaadataimat, de így ezt megúsztam.

2010. júl. 12. 11:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!