Szerintetek biztonságos paypal-al fizetni online vásárlásnál? Győzzétek meg anyukámat, hogy biztonságos. És jól értelmeztem a működését? Bővebben lent.
Unicredit banknál vezet a Paypal Magyarországon számlát. Egyszerűen utalsz rá pénzt, és a közleményben beírod a befizetési azonosítódat, amit a paypal oldalán lépésről lépésre leírnak. Nem is kell hozzá bankkártya, akár készpénzben is befizetheted az egyik banknál egy Befizetési Lappal.
Nekem is van, és az eBay-en szoktam vásárolgatni.
Ezzel nem euróban, hanem USD valutában jegyzi a pénzedet, a befizetés napján átváltja a forintodat dollárba.
Ha valahol euróban kell fizetni, akkor a vásárlás napján, napi árfolyamon a dollárt átkonvertálja euróba, és kifizeti.
hát az árfolyamveszteség kockázata bennevan, de nem napi rendszerességgel vásárlom ugyanazt, hogy ezzel számolnom kellene :P
A Paypal-t pontosan a neten való biztonságos fizetés miatt találták ki! Szóval nem a Paypal-tól kell félni!
Én már jó pár éve használom. Nekem pl. úgy működik, hogy van egy dombornyomott Visa kártyám, és hozzá egy számlaszám, így a netbankon 2 számlaszámot látok és fizetés előtt átutalom oda a pénzt, és amikor paypal-al fizetek, akkor automatikusan leveszi onnan az összeget. Máskor nincs is rajta pénz, és mivel betéti kártya így nem tudnak levenni róla semmit sem.
Szóval én pl. nem utalok a paypal számlámra semmit sem, nálam közvetlenül leveszi a magyar számlaszámomról. Így nagyon kényelmes az egész. Csak egy kattintás.
+ A paypal-ban van biztosítás. Egyszer hasznát is vettem amikor nem jött meg a rendelt cuccom, és az eladó nem tudta bizonyítani hogy feladta. A paypal visszafizette nekem a vásárlás összegét.
De egyébként a paypal lényege, hogy a bankkártya adataidat csak a Paypalnak adod meg, másnak nem. Egyébként minden helyen ahol fizetsz, meg kellene adni, így az évek alatt nekem már vagy 100 cég tudná a kártyaadataimat, de így ezt megúsztam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!