Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Van közünk az édesapám pénzügy...

Van közünk az édesapám pénzügyi hiteleihez stb?

Figyelt kérdés

A szüleim 15 éve elváltak, mert az édesapám erősen alkoholista és agresszív volt. Nagyon sokat bántott minket testileg és lelkileg. Mahd a válás után mi anyával kiköltöztünk ausztriába ahol anya újra házasodott és édesapám soha nem keresett minket. 15 évig sem gyerektartást nem fizetett se semmi. Mi próbáltuk vele felvenni a kapcsolatot, adtuk telefonszámot stb de ahogy írtam, soha nem hívott fel. Sokszor az utcán élt, szerettem volna neki segíteni de lehetetlen volt hiszen sose lehetett tudni merre van. Nem rég sajnos elhunyt, hívtak a testvérei.

Az a kérdésem lenne hogy ha bármiféle hitelei vagy tartozásai voltak az ránk szállhat e így, hogy anyától 15 éve elvált és nem tartotta velünk a kapcsolatot? Ha jól tudom volt egy élettársa és egy közös gyerekük is...

2019. júl. 29. 12:00
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
ha lemondasz az örökségről nem
2019. júl. 29. 12:33
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Ha lemondasz a teljes örökrészedről, akkor az adóssággal sincs gondod.
2019. júl. 29. 12:47
 3/3 A kérdező kommentje:
Értem rendben! Köszönöm!!
2019. júl. 29. 13:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!