Kaphatnék infókat a PayPalról?
A PayPal egy virtuális bankszámla. Ingyenes, fizetned csak akkor kell, ha pénzt utal vki a te számládra, tehát csak a kapott összeg után kell fizetni cirka 5%-ot.
Be kell regisztrálnod a Paypal.com oldalon.
Ha elkészül a szálád, akkor egy létező bankszámláról (OTP, Erste, Cib, stb) utalsz rá pénzt.
Ez a pénz 3-4 munkanap alatt ér a PayPal számládra.
A PayPal.com oldalon keresztül tudsz pénzt küldeni másik PayPal számlára, a pénz küldése ingyenes és azonnal megtörténik.
Pénzt kivenni úgy tudsz, hogy a PayPal számládról visszautalod a pénzt a saját számládra, ami megint 3-4 nap.
És miért jó?? mármint mi az értelme a rendes bankszámlaszámmal ellentétben??
Bocsánat de én sem értem:)
Azért jó, mert gyors az átutalás, a pénzmásodpercek alatt megjelenik a másik számláján.
Továbbá előny, hogyha PayPallal fizetsz egy termékért (mondjuk Ebay-en) és hibás árut kapsz, vagy nem is kapsz semmit a pénzedért, akkor a PayPalnál kezdeményezheted, hogy az illető számláján (akinek utaltad a pénzt) tiltsák le az általad utalt összeget.
még utalnod sem kell rá, ha a bankkártyaadatokat adod meg, akkor bankkártyás fizetésnek tekinti
a pénzt kb. 3 mozdulattal visszahívhatod a számládra, ennek 25ezer ft felett nincs költsége (a pénzfogadásnak viszont van)
az értelme annyi, hogy a bankkártyaadataid az eladónak nem kell megadni ás azonnal az illető számláján van a pénz, ráadásul neked ingyen van, ellentétben egy külföldi számlára történő utalás több ezres költségével ;)
Pénzt kivenni közvetlenül PayPalról nem tudsz, csak úgy, hogy a PayPal számládról a saját bankszámládra utalod a pénzt - ez 3-4 nap cirka (már írtam amúgy)
Saját bankszámláról meg már fel tudod venni a pénzt.
Vásárolni csak olyan embertől/bolttól tudsz, akinek szintén van PayPal számlája, amire utalhatod a pénzt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!