A budapesti szállodák drágábbak már, mint a németországi müncheni / stuttgarti szállodák?
4! Nem a főváros mániáról van itt szó. Hanem arról hogy ha hasonlítunk valamit, akkor azt úgy kell(ene) tenni hogy azonos típusú dolgokat vetek össze. Ha a magyar fővárost nèzed, akkor az egyenlet másik oldalán is egy főváros legyen.
Nagyon nagy divat az országot szidók között hogy hasonlitgatnak. Ami nem baj, csak direkt olyanokat néznek amiben az ország a vesztes. Pl...svájci 150 fős faluban milyen fa*a tisztasàg van, bezzeg Budapest milyen koszos. Érted? Egyenlő feleket kell hasonlítani, nem úgy forgatni a dolgokat hogy csak azèrt is igazad legyen
Hiába főváros Budapest, ezek az árak teljesen elrugaszkodottak.
München pedig német mércével is drága város Németországon belül is. Hiába nem főváros, Berlinnél sokkal drágább. Stuttgart pedig ipari város, nem összeszerelő üzemes váos.
3* csillagos szállodákban Budapesten 100€ egy éjszaka. Valahol el kúsztak az árak.
És ez miért baj? A pesti hotelek ára nem a magyar pénztárcára vannak szabva, hanem pl a németre.
Engem az jobban zavar, hogy suttyófalvi 10éve még 4 csillagos szálloda, félig se működő wellness részleggel, kétes tisztasággal elkér éjszakánként 50-60 ezret egy szobáért, mert a szépkártyások felverik az árakat, hiszen nekik úgyis mindegy.
#7: már miért lenne mindegy? Nem tudom ki kap végtelen szép kártya egyenleget, annak lehet csak mindegy.
Amugy a Budapesti árakat legalább forma1 vagy egyéb nagy nemzetközi esemény idejére nézted?
Azért mindegy, mert egész évben gyűjtik, hogy abból valamikor kijöjjön 1 max 2 éjszaka. Ennyi idő alatt meg összegyűlik 60-100 ezer forint.
A lényeg, hogy a szépkártyás pénzre nem gondolnak pénzként az emberek, hiszen nem tudnak belőle kenyeret venni a boltban. Ha nem játékpénznek tekintik, könnyebben szórják, ezt értem azalatt, hogy mindegy nekik.
Nem tudom miért gondolod ezt. Nem azért dolgozom, hogy 2 nap alatt elszórjam. Ugyanúgy zavarja a szép kártyást is a magas ár. A szép kártya ugyanúgy a fizu része. Nem kenyér lesz belőle, és? Ha csak fizut kapnék abból se csak kenyer lenne! Azért a nagy többség bőven többet keres, mint hogy csak élelmiszerre költsön.
Amúgy is jár nyaralni, csak épp szép kártyáról fizeti egy részét. Ugyanúgy pénz, csak a szallasok lehúzósak sajnos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!