Most hogy is van ez a 22 eurós ÁFA határ Kínából rendelés esetén?
Figyelt kérdés
Az megvan, hogy 22 euróig nincs se ÁFA, se vám. 150-től már vám is.
De több helyen olvastam, hogy ha a rájövő plusz költségek 10 euró alatt vannak, akkor elengedik, így ténylegesen még 22 eur felett is meg lehet úszni.
Ami nem tiszta (mivel az oldalak, ahol olvastam kicsit ellentmondásosak), hogy akkor most ez az ÁFA-ra is vonatkozik? Mert eszerint akkor 37 euróig nem kell ráfizetni semmit, mert ugye 37*1.27=46.99, így 10 euró alatt van az ÁFA.
2019. júl. 24. 20:02
1/4 anonim válasza:
Ez egy olyan szabály, amit vagy alkalmaz a NAV vagy nem. Szóval ne nagyon számíts rá. Számolj úgy, hogy 22 EUR felett ÁFÁ-t és a szállító cégtől függően 3-5e forint adminisztrációs díjat kell fizetned. Ha így nem éri meg ne rendelj. Ha meg mégsem ekll akkor maximum örülsz.
2/4 A kérdező kommentje:
Én is erre jutottam, hogy kedvük szerint tartják be ezt.
Ha európai raktárról rendelek akkor viszont tuti nem kell ráfizetnem?
2019. júl. 25. 12:33
3/4 anonim válasza:
Általában - de vannak, akik ezzel is trükköznek, mivel Európában is vannak nem vámkezelt raktárak (tehát olyan lerakó, ahol ott a külső áru de senki nem fizette be rá az adót). De ez szerencsére nem túl gyakori.
4/4 A kérdező kommentje:
Köszi szépen!
2019. júl. 25. 14:15
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!