Megtagadhatja-e a táppénz kifizetését arra hivatkozva a TB, hogy idő közben megszünt majd újraindult a munkaviszony?
Drága munkáltatóm nevet cserélt táppénz alatt, a táppénzes papírt én továbbítottam a TB. fele.
, A Tb. egy hosszú indoklással elutasította a táppénz fizetést. Telefonon kérdeztem miért nem fizethettek. Ügyintéző szerint azért, mert megszűnt munkaviszonyra nem lehet fizetni, munkaviszonyt pedig nem lehet kezdeni táppénzzel.
Attól, hogy egy cég nevet változtat, nem lesz másik cég.
A cég ugyanaz, a munkaviszony fennáll, nem szakad/szűnik meg, csak a neve lesz más.
Ha az egészségbiztosító megtagadta a kifizetést, azt meg is indokolta. Ha az az indok, hogy megszűnt a munkaviszony, akkor valószínűleg az is történt. Ha így van, akkor addig jár táppénz, amíg a munkaviszony is tart. Egy újabb munkaviszonyt pedig - normál esetben - tényleg nem táppénzzel kezdünk, hanem betegszabadsággal.
Most akkor mi a helyzet? Megszűnt, vagy nem a nevet változtató céggel a munkaviszony?
Vagyonvédelmi cég. Kell még magyarázat?
Papíron nevet, tulajdonost, adószámot cserél. Montha más cég lenne teljesen. Mégegyszer: Vagyonvédelmi cég!!
Amúgy a Tb. Egy sablonszöveggel indokolt.
Vagyonvédelmi, nem vagyonvédelmi, ha a cégnél megszűnt a a jogviszonyod, akkor jogos a táppénz "megtagadása".
Miként szűnhet meg a jogviszonyod (egyébként is milyen jogviszonyod volt?) egy foglalkoztatónál?
Felmondanak, felmondasz, a cég jogutód nélkül megszűnik.
Akivel Te valamilyen jogviszonyban voltál, az megszűnt? Ha igen, akkor jogos a táppénz igény visszautasítása.
Ha akkor, amikorra az igény be lett nyújtva, létezett a cég, akkor nem jogos.
Mit mondhatnék Neked még úgy, hogy láthatóan sok minden lényeges dolgot nem mondtál el?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!