Május 18-án lejárt a TB-m, június elejétől azonban Írországban fogok dolgozni. Ha ebben az időszakban baleset ér, akkor fizetnem kell?
Tényleg bonyolult: pl. nem értem, miért máj. 18-ig szól az álláskeresési járadékod? Ennyire voltál csak jogosult? Mert ha nem, akkor kaphatod végig, 90 napig.
TB. Ugye tudod, hogy most már mindössze 2 napról beszélünk?Holnapután jún. 1-e.
Ha megkötöttétek a szerződést és Írországban dolgozol, akkor itthon ki kell jelentkezni a TB alól a NAV-nál.
Ha Magyarországon dolgozol, és adózol, akkor attól, hogy ír a főnököd, még nem lesz ír TB-d.
Ha április 4-től május 18-ig álláskeresésit kaptál, akkor utána még kb másfél hónapig van passzív tb-d, szóval jó vagy.
És gen, majd értesítened kell a NAV-ot, hogy tudják, hogy kint fizetsz, és majd ne kérjék rajtad számon az elmaradt befizetést.
Köszi a válaszokat! Megnyugodtam. Tudom, hogy két napról van szó, de mozgalmas két nap lesz, szóval simán érhet sérülés (túra, szörf). Csak azért járt ennyi napig, mert nem dolgoztam előtte 900 napig, szóval nem kaptam meg a maximálisat.
Természetesen az ír főnök mellé ír munkahelyem is lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!