Évfordulós biztosítás megszüntetése, ha 30 napon bellül vagyok, milyen lehetőségeim vannak?
segédmotorkerékpárrol van szó 50ccm. 2 hét az évfordulóig
-eladhatom, (család egyik tagjának esetleg ingyen)? és ő nevébe kötök máshol olcsóbbat
-leszarom és nem fizetem be. mennyire büntet a rendőr?
-forgalombol ideigneles kivonás lehetséges? mivel nincs forgalmi ebbe a kategóriába. kivonni 2700ft, vissza is annyi?
miért nem fizeted be az a kérdés. Évi kb 6 ezer forint...
eladhatod, az a megoldás csak. Kár volt vagy mi?
Autónál még megértem hogy 80 helyett 60 mondjuk de 50 ccmnél mi a különbség?
Szia.
Ha van üzletkötőd, akinél már több biztosítást is kötöttél, lehet hogy tud segíteni. Régebben egyszer megjátszottuk azt, hogy kvázi a táskában maradt a lemondó nyilatkozat, és mivel nem az ügyfél hibázott, megcsináltuk, hogy aláírta azt is, hogy ő az adott napom leadta a nyilatkozatot, és letörölték.
Adásvételi el add el a csaladtagnak. Mivel nincs atiras, nincs semmi költség.
Az adásvételivel lemondod a régit, aki megvette köt egy újat.
Attól függ miért akarod megszűntetni.
Évforduló előtt kell jelezni 30 nappal, és akkor felmondhatod. Ha kevesebb idő van hátra, akkor csak úgy tudod felmondani, ha kifizeted egy évre a bizti díját.
Ha eladod, akkor érdekmúlással megszüntethető akármikor, csatolni kell az adásvételit.
Ha nem fizeted, akkor is kérdés, hogy mennyi ideje. Van a biztosítónál türelmi idő, szóval azalatt még van biztosításod, de ha ezalatt történik valami, akkor mielőtt ők kifizetik a károsultat, neked ki kell fizetni az elmaradt díjat. Ha bizonyos ideig nem fizeted, akkor a biztosító felmondja a szerződést díjnemfizetés miatt és követelni fogja az elmaradt díjat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!