Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Biztosítások » Mi lesz a magánnyugdíjjal?

Mi lesz a magánnyugdíjjal?

Figyelt kérdés
ha 20 év múlva fele ennyien dolgoznak mint most akkor nekem a befizetett magánnyugdíjamból kapok valamit?
2010. jún. 28. 11:29
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Miért ne kapnál?
2010. jún. 28. 11:43
 2/12 A kérdező kommentje:
Mert nem lesz aki befizet a magánnyugdíjakba. Így én se kapok belőle.
2010. jún. 28. 11:57
 3/12 anonim ***** válasza:
Jaj... a magánnyugdíjat Te fizeted saját magadnak. Ez olyan, mint egy előtakarékosság.
2010. jún. 28. 12:40
 4/12 A kérdező kommentje:
a nyugdíj 75%állami a többi magánnyugdíj +a válság miatt a magánnyugdíjak nagyon veszteségesek voltak. Mi a garancia , hogy nem értektelenedik el addigra (infláció+válság).
2010. jún. 28. 12:50
 5/12 anonim ***** válasza:
Ha jó magánnyugdíjpénztárat váalszt az ember, csak akkor értktelenedik el a pénze, ha már az ország is csődbe megy.
2010. jún. 28. 17:04
 6/12 anonim ***** válasza:

hihihihi

Hát én 35 éves vagyok és nem gondolkodok nyugdíjon.

Addigra úgyis 70 éve lesz a nyugdíjkorhatár.

De én mindig azt mondom a férjemnek, hogy teljesen mindegy nekem, hogy nyugdíjas leszek-e vagy dolgoznom kell. A lényeg, hogy megéljek a pénzemből.

2010. júl. 1. 16:58
 7/12 anonim ***** válasza:

Engem csak az vígasztal hogy örökölhető!!!Ahogy a dolgok kis hazánkban állnak, nem kell itt a mi generációnknak nyugdíjat fizetni!!!Vagy a fa..a jó egészségügy intéz el minket, vagy a munkahelyről irány a tepsi:-(

26L

2010. júl. 1. 17:14
 8/12 anonim ***** válasza:
Nem értem a kérdésedet. Amit a magánnyugdíj pénztárba beraksz, az csak a tiéd, azt fogják visszaosztani neked, ha nyugdíjba mész. Ott nem számít, hogy később mennyi nyugdíjas lesz. Csak a TB-ben számít, hogy később hányan fognak járulékokat befizetni, ugyanis a Te mostani járulékaidat a mostani nyugdíjasok kapják, a későbbi befizetéseket meg elméletileg az akkori nyugdíjasok, tehát inkább az a kérdés, azokkal mi lesz, akik a teljes járulékukat a Társadalombiztosítási nagy kalapba fizetik be?
2010. júl. 2. 13:11
 9/12 anonim ***** válasza:

Azért ez a magánynyugdíjas felosztás nem teljesen így van.

A sógorom szétdrogozta az agyát, annyira hogy 26 évesen leszázalékolták, mert paranoid skizofréniája lett. Volt 3 év magánnyugdíj tagsága.

A nyugdíja emiatt 10.000 Fttal nagyobb, mintha csak az államiba fizette volna. Na akkor hol itt az igazság? 3 év alatt hol fizetett be annyit , ami elég élete végéig? Na ne vicceljünk már.

2010. júl. 2. 13:40
 10/12 anonim ***** válasza:

Üdv!

Gratulálok ahhoz, hogy a nyugdíj témakörében kezdtél el gondolkozni!!! Sajnos Magyarországon ebben a témakörben is nagyon érvényes a "struccpolitika", ami alapján hajlamosak vagyunk a fejünket a homokba dugni! Pedig ez a kérdés idősnek és fiatalnak is nagyon égető!!!

Én ebben a témakörben szoktam tájékoztatókat tartani, ha gondolod, akkor írj privit és megbeszélünk egy időpontot, amikor Veled is szívesen beszélek erről.

Addig is minden jót!

2010. aug. 24. 17:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!