Elnézést, de elég tájékozatlan vagyok. Megtaláltam az ügyfélkapun, hogy hogyan fizethetem be magam után. Azonban olvastam itt az oldalon, hogy valaki bement az okmányirodába és azt mondták neki, hogy egy évig fizetik helyette. Ez lehetséges? Nem volt még munkaviszonyom, (csak diákmunka) most végeztem technikusként, október 31.-én járt le a diákigazolványom.
Igen lehet. Érdeklődj ott h milyen papírokat kell kitölteni.
2018. dec. 3. 15:42
2/9 A kérdező kommentje:
Azt nem mondtam, hogy nem vagyok hátrányos helyzetű, szociális rászoruló stb..
2018. dec. 3. 15:46
3/9 anonim válasza:
Azt, hogy rászoruló vagy-e, az alapján állapítják meg, hogy milyen jövedelme van a veled egy háztartásban élőknek, illetve van-e bizonyos összeget meghaladó vagyonod.
Viszont a tévhitekkel ellentétben nem fogja helyetted fizetni senki, hanem mindössze mentesítenek a járulékfizetés alól. Ha úgy ítélik meg, jogosult vagy erre, akkor kapsz erről egy igazolást, amivel be kell majd sétálnod a NAV-hoz.
2018. dec. 3. 20:55
4/9 A kérdező kommentje:
Velem egy háztartásban élők nettó jövedelmei összesen 280e, szóval nem vagyok szerintem rászoruló. Csak azt hittem minden pályakezdőknek jár. De akkor nem megyek be feleslegesen.
2018. dec. 3. 21:02
5/9 A kérdező kommentje:
*jövedelme
2018. dec. 3. 21:04
6/9 anonim válasza:
Anno mikor eljöttem a suliból és bementem a munkaügyibe bejelentkezni munkanélkülinek, ott adtak egy papírt hogy vigyem be az önkormányzathoz mert pályakezdőként jár 1 évig a TB, fizetik utánam.
2018. dec. 4. 11:00
7/9 anonim válasza:
Tegyük tisztába: egy bizonyos életkor felett, azt hiszem 20 év felett önálló háztartásnak számítasz, tehát tök mindegy hogy mennyi a család jövedelme...
Nekem nyugdíjasok a szüleim, és mégis megadták ezt, mivel nekem nem volt önálló jövedelmem, hgogy magamat nem tudom eltartani és mivel ők eltartanak máűr nem fér bele a család kiadásaiba a plusz 7-8 ezres biztosítás/hó
2018. dec. 5. 17:01
8/9 A kérdező kommentje:
Még egy olyan kérdés, hogy ezzel nekem hova kell mennem? Nav-hoz, munkaügyi központba? Esetleg okmányirodába?
2018. dec. 5. 18:25
9/9 A kérdező kommentje:
Na, végül bementem. Kormányablakból átküldtek a járási hivatalba. Annyit mondtak, hogy írjam rá, hogy a velem egy háztartásban élők száma 0, akkor biztos megadják. Aztán önkormányzatnál már nem is kérdeztek semmit.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!