Vályog falú ház "tégla falúként" biztosítva. Miért?
Figyelt kérdés
Pénteken kötöttem lakásbiztosítást, kérdezte a hölgy, hogy milyen falazatú. Mondtam hogy vályog, de csak itthon vettem észre hogy a szerződésen tégla,kő van megjelölve. Mi bajom származhat ebből?
2018. nov. 25. 16:27
1/7 anonim válasza:
Nem tudom mi az eljárás és milyen bajod származhat belőle, de mondhatni laikusként én arra gondolnék, hogy a tégla strapabíróbb, mint a vályog, ha pl. kidőlne a falad, akkor kihívnák a biztosítót és azt mondaná, hogy hazudtál neki, mert téglát mondtál, holott vályog, így lófaszt a seggedbe.
2018. nov. 25. 16:31
2/7 anonim válasza:
Ha összedől akkor nem kapsz egy fillért sem például, mert te a szerződés szerint téglafalt nyilatkoztál le. Hidd el ha valamiért fizetnie kell a biztosítónak akkor minden követ megmozgat hogy ne kelljen. Tapasztalat.
2018. nov. 25. 16:40
3/7 anonim válasza:
Azért HAMISÍTOTTA meg az üzletkötő a kötvényt, mivel ma MO-n gyakorlatilag senki nem hajlandó vályogházra biztosítást kötni.
Ellenben a hamis kötvényedre egy petákot nem fog fizetni a biztosító - még akkor sem ha a kárnak semmi köze a falazathoz. Úgyhogy én a helyedben még most, befizetés előtt időben jelezném a társaságnak, hogy hiba van a papíron és jelezzék mi a teendő.
2018. nov. 25. 19:54
4/7 anonim válasza:
Szia!
Az utolsó jól írta!
Viszont fizet a biztosító bizonyos esetekben, pl üvegkár, betörés, balesetbiztosítás stb...tehát aminek semmi köze nincs a falazathoz!
2018. nov. 25. 20:22
5/7 anonim válasza:
Hármasnak van igaza, azért írta be hogy ne menjen kockázatelbírálásra meg szemlére. Én is ügynök vagyok, nem szeretek vályogra, vegyesre kötni mert kock. felmérési adatlap kell, meg fotók, ha nincs szerencsém még szemléz.
Az a baj hogy ha kár lesz, nem fog fizetni mert téves adatok lettek megadva.
2018. nov. 27. 18:20
6/7 anonim válasza:
A helyzet az, hogy vályogházat az ég világon senki nem fog biztosítani, mert iszonyat rizikós. A legtöbb ilyen ház már alapból rosszul van felépítve, nedvesedik a fal, körbe van betonozva, a szakemberek nem értenek hozzá, lefestik levegőzáró festékkel a falakat, stb. Nincs az a biztosító, aki ezt a kétes állapotot bevállalja. Szóval ha a falazatra extra pénzt fizetsz, akkor azt vond vissza, viszont le ne mondjad, mert üvegtörést és hasonlókat fizetnek.
2018. dec. 3. 01:14
7/7 anonim válasza:
Az nem igaz,hogy vályogra senki nem köt,dehogynem.Csak fel kell venni a vályoghoz tartozó szemleiratot,el kell menni lefényképezni és a kockázatelbírálók eldöntik hogy befogadják-e.Többet is kötöttem már.Ha a fotó nem elég kiküldenek egy kárszakértőt,de 80%-ban elegendő a fotó.A következő a teendőd.Bemész az üzletkötőhöz,vagy ha vele ezek után nem szeretnél beszélni,akkor az ügyfélszolgálatra,ott szépen írsz egy felmondó nyilatkozatot,technikai törléssel,aztán leírod benne hogy te elmondtad hogy vályog ennek ellenére tégla falazattal lett megkötve.Nagyon fontos hogy minél előbb rendezd,mert sajnos kárrendezésnél elutasíthatják a károdat közlési kötelezettség elmulasztása miatt.És hát bebizonyítani nehéz azt hogy te nem így akartad...utólag.Aztán menj végig a vályogház biztosításnak folyamatain,maximum 2 nappal tovább fog tartani,de legalább nyugodtan aludhatsz utána.Remélem tudtam segíteni.Sajnálatos hogy ezt ma egy üzletkötő megteszi,de nem vagyunk egyformák...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!