Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Biztosítások » Mit gondoltok erről az életbiz...

Mit gondoltok erről az életbiztosításról? Megéri nekünk kötni?

Figyelt kérdés
Sziasztok, ma volt nálam egy hölgy előzetes megbeszélés után és kötöttünk egy életbiztosítást. A helyzet a következő, férjem külföldön 560 km-re dolgozik, hetente 2 alkalommal teszi meg ezt az utat és ugye egy váratlan közúti baleset is előfordulhat vagy bármi dolog ami miatt nem tudna dolgozni. Na és végül párom belement hogy kössük meg a biztosítást, rám és a lányunkra is aki 15 hónapos. 23560 ftot kell havonta kifizetni. De ebben benne van egy 10.000 ftos megtakarítás amit 20 év múlva ki ehetünk, 2.400.000 ftot teszünk bele 20 év alatt és 2 millió forintot kapunk vissza ha lejár. Nekem ez egy kicsit hihetetlen. Egyébként 4-5 évig tervezzük azt hogy kinn dolgozzon amíg össze nem gyűlik egy saját házra való. Szóval érdeklődni szeretnék hogy mivel rizikós hogy ne adj isten az úton valami baja legyen addig fizessüke az életbiztosítást vagy tovább is? Mert itthoni fizetésből utána kicsit húzós azaz összeg. Én kicsit félve vágok bele és úgy gondolom inkább a most befizetett 1 havi összeg vesszen el mint sem ne kapjunk vissza pénzt ha esetleg történik valami. A biztosító elvileg aegon.
2018. nov. 3. 20:04
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

"8 milliós kockázati életbiztosításom van, évi 36 ezer valamennyiért. A kiszámolós csoportos életbiztosítást is megkapod évi hatvanért és az egy full extrás biztosítás mindenre, még betegségekre is. Nem tudim, kinek indokolt ennél többet költeni erre."

Igen,kétségtelenül nagyon jó a kiszámolós csoportos életbiztiosítás,főleg úgy hogy 2019 januárjától 80%-os adó alá esik.tehát fizetheted a dupláját,oszt' ha a csoportos biztosítás feltételeit nem teljesíti az egyesület akivel te kötöd,akkor egyszer csak rájössz hogy neked nincs is már biztosításod.Érdemes utánaolvasni az egyesület tagjainak jogairól,kötelezettségeiről.De kössetek ilyet jó sokat.

És megjött a UL kommandó is,persze itt kedves kérdező csak ilyet találsz,kár hogy nem tudja egyik sem megmagyarázni,hogy miért nem jó,tekintve hogy az államilag támogatott megtakarítások eltörlésével nincs olyan egyéb konstrukció amivel félre tudsz tenni pénz,ami jól jöhet később.Mondom ezt úgy hogy nem vagyok aegonos,viszont allianzos megtakarítással rendelkezem már 8 éve ami kis odafigyeléssel igen jól alakul.Nem tudom milyen összegű a kiegészítő biztosításotok,de nem lehet rossz 13.560ft-ért,úgy hogy mindhárman benne vagytok.Sőt igen jó lehet,mert én a férjemmel együtt erre a 6540ft-ot fizetek.Tehát szerintem ez is jó.Megtakarítani mindig kell,jól fog az jönni később akár a gyermeketeknek,akár lakáshoz,bármihez.Pont 2 millióval több mintha semmit nem raknál félre.Az állampapíros okosságokat amit itt írnak,azért annak is utána nézhetsz,mitől jó,havi 0,001 %-os hozam.Illetve tőzsdézhetsz is persze,ha vannak tőzsdei ismereteid,és jól bírod a vérnyomásingadozást.

Tehát nagyvonalakban itt annyit,hogy a mai magyar pénzügyi kultúrát hűen tükrözik azok a hozzászólások amiket itt kaptál,remélem nem veszed nagyon komolyan a bukott ügynökök hozzászólásait és a pénzügyi analfabéták magyarázatát.Többször kérdeztem már ezeket,hogy monják meg akkor helytte mit tennének,mert szeretnék tőlük tanulni,de egyszerűen nem tudják,mert nem értenek hozzá.

Szerintem,ha egy kicsi kétséged is van akkor kérd ki egy független pénzügyi SZAKEMBER,de szakember segítségét,ne a gyakorin olvasgasd a fotelhuszárok kommentjeit.De tényleg,mégis mit gondolsz,hogy a szakemberek itt fognak lógni a gyakorin,á dehogy,nekik van életük :)

2018. nov. 5. 13:56
 12/12 anonim ***** válasza:
Igen, valószínűleg unit linkedet kötöttél, ami kockázatos, odafigyelést igényel, de hát ez nálad nem fog megvalósulni, nyílván nem értesz hozzá... Már ott gyanakodtam volna, hogy 2 400 000 a befizetés, 2 millió a kifizetés évek múlva. Nálam, az én garantált lejáratú, nem unit linked biztosításomban sokkal nagyobb a garantált kifizetés.
2018. dec. 29. 22:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!