Mi a tapasztalat az Allianz Hungáriával kapcsolatban? Összetörték a kocsimat, többi lent.
Egy idős néni nem adott elsőbbséget, kihajtott elém,vétkét elismerte, ittas is volt, rendőri intézkedést is kértem. A hölgy az Allianznál kötött biztosítást. Nekem egy 1999-es Suzuki Swiftem van, kevés pénzért vettem, első autóm, friss jogsim van, fiatak vagyok. Az autómnak összetört a sárvédője, jobb lámpája, lökhárító, motorháztető ködlámpák és még ki tudja, mi baja lett... Mire számíthatok? A biztosító vállalja az autó helyrehozatalát, vagy gazdasági totálkárra veszi? A gtk-t nem fogadom el, mert nincs pluszban több százezrem, hogy másikat vegyek, még úgy sem, hogy kifizeti a gépkocsim piacé értékét a biztosító. A néni elég komoly szabálysértéseket köcetett el. Kijöhetek ebből jól, legalább nullára vagy készüljek arra, hogy küldhetem a kocsit a bontóba?
A válaszokat köszönöm.
Őszintén szólva megszívtad, tuti nem jössz ki nullára, de lehet, hogy meg tudod menteni a kocsit.
Az, hogy az idős néni konkrétan mit csinált, mindegy. Elismerte a felelősségét, innentől neked csak a biztosítójával van dolgod.
Talán azzal mész a legtöbbre, ha keresel egy márkaszervizt, ami egyszersmind Allianz kárügyintéző is. Ők egy kézben intézik a kárbecslést a javítást és az elszámolást a biztosítóval, és mivel a javításon hasznuk van, általában érdekeltek abban, hogy minél több pénzt szerezzenek neked erre. Valamint már az elején tudnak mondani valamit arra, hogy mik az esélyeid.
Ha közvetlenül mész a biztosítóhoz, meg fognak szívatni, ez volt a tapasztalat, amikor a 17 éves Citroen BX-emet összetörték.
Viszont a gond az, hogy a kocsid tényleg keveset ér. Lehet, hogy az lenne a jó, ha a kárügyintéző szerviz használt autó kereskedés is lenne...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!