Hogy lehet elintézni online, hogy a NAV küldjön nekem számlát a befizetendő tb-ről?
A NAV nem küld számlát, hanem időnként értesít arról, ha tartozásod van.
A 18T1011 számú nyomtatvány szolgál az egészségügyi szolgáltatási járulék fizetési kötelezettség alá való bejelentkezésre, valamint az alóla való kijelentkezésre is.
Ügyfélkapun beküldhető, a feldolgozás után kapsz értesítést az adóhatóságtól, hogy mikor, mennyit és milyen bankszámlaszámra kell utalnod. Ha nem utalsz, akkor külön kell csekket igényelned hozzá. Arra is van formanyomtatványuk, de ha egy kockás papíron írsz nekik, hogy szükséged van befizetési csekkre, akkor is küldenek.
Csekk kérelemhez az adónemkód: 124
megnevezése: NAV Egészségbiztosítási Alapot megillető bevételek magánszemélyt, őstermelőt, egyéni vállalkozót,
kifizetőt terhelő kötelezettség beszedési számla
Egyébként erre a bankszámlaszámra kell utalni a havi járulékokat: 10032000-06056229-00000000
A közlemény rovatba az adóazonosító jeled mindenképpen írd be! Azzal kezd...
"A 'probléma' annyi, hogy külföldön vagyok"
Mi célból, ha szabad kérdeznem? Talán kint dolgozol? Mert ha igen, akkor más a szitu.
Ugyanis, ha az egészségbiztosításod külföldön rendezett, akkor Magyarországon nem kell fizetned magad után "TB-t".
Azt nem tudom, hogy az önkénteskedéssel miként alakul külföldön a "biztosításod" helyzete.
#8 igen, ezt tudom (megkérdeztem pár külföldön dolgozó ismerősömet)
a farmon csak felelősségbiztosításom van, ezért gondoltam, hogy a tb-t el kéne intéznem a NAV-val
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!