Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Biztosítások » Hogy lehet elintézni online,...

Hogy lehet elintézni online, hogy a NAV küldjön nekem számlát a befizetendő tb-ről?

Figyelt kérdés
Nemrég abszolváltak, tehát mostantól magamnak kéne fizetnem a tb-t. A 'probléma' annyi, hogy külföldön vagyok, de úgy tudom, online is el lehet intézni. A kérdés az, hogyan.

2018. aug. 27. 11:02
 1/9 anonim ***** válasza:
Van erre egy nyomtatvány, ha rákeresel, hogy egészségügyi járulék fizetése, meg fogod találni. Ezt beküldheted postán vagy ügyfélkapun keresztül is. Viszont ha most végeztél, a tb-d a diákigazolvány lejárta után 45 napig rendben van, vagyis csak december 16-tól kell fizetned.
2018. aug. 27. 20:39
 2/9 A kérdező kommentje:
köszi szépen!
2018. aug. 27. 21:23
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

A NAV nem küld számlát, hanem időnként értesít arról, ha tartozásod van.

A 18T1011 számú nyomtatvány szolgál az egészségügyi szolgáltatási járulék fizetési kötelezettség alá való bejelentkezésre, valamint az alóla való kijelentkezésre is.

Ügyfélkapun beküldhető, a feldolgozás után kapsz értesítést az adóhatóságtól, hogy mikor, mennyit és milyen bankszámlaszámra kell utalnod. Ha nem utalsz, akkor külön kell csekket igényelned hozzá. Arra is van formanyomtatványuk, de ha egy kockás papíron írsz nekik, hogy szükséged van befizetési csekkre, akkor is küldenek.

[link]

[link]

2018. aug. 28. 04:52
 4/9 anonim ***** válasza:

Csekk kérelemhez az adónemkód: 124

megnevezése: NAV Egészségbiztosítási Alapot megillető bevételek magánszemélyt, őstermelőt, egyéni vállalkozót,

kifizetőt terhelő kötelezettség beszedési számla

Egyébként erre a bankszámlaszámra kell utalni a havi járulékokat: 10032000-06056229-00000000

A közlemény rovatba az adóazonosító jeled mindenképpen írd be! Azzal kezd...

2018. aug. 28. 04:59
 5/9 A kérdező kommentje:
Nagyon kielégítő válaszokat kapok, köszönöm szépen!
2018. aug. 28. 18:02
 6/9 anonim ***** válasza:
80%

"A 'probléma' annyi, hogy külföldön vagyok"

Mi célból, ha szabad kérdeznem? Talán kint dolgozol? Mert ha igen, akkor más a szitu.

2018. aug. 29. 05:18
 7/9 A kérdező kommentje:
#6 önkénteskedem egy angliai farmon
2018. aug. 29. 18:31
 8/9 anonim ***** válasza:

Ugyanis, ha az egészségbiztosításod külföldön rendezett, akkor Magyarországon nem kell fizetned magad után "TB-t".

Azt nem tudom, hogy az önkénteskedéssel miként alakul külföldön a "biztosításod" helyzete.

2018. aug. 30. 06:01
 9/9 A kérdező kommentje:

#8 igen, ezt tudom (megkérdeztem pár külföldön dolgozó ismerősömet)

a farmon csak felelősségbiztosításom van, ezért gondoltam, hogy a tb-t el kéne intéznem a NAV-val

2018. aug. 30. 16:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!