1 hónapig nem volt egészségügyi biztosításom! Ráterhelhetik a házamra ezt az összeget?
Hát nem vagyok 100 %-ig biztos hogy most kell e vagy nem. Ilyet szólt a dagadt nő, ahol intéztem a TB-t hogy amíg a papíron lejár a TB + 45 napig jó. Ha nem hazudott nekem akkor semmi probléma, de ha igen akkor kimaradt ez az 1 hónap.
Hova fizessem be?
Menj be a NAV-hoz folyószámlaegyeztetésre, hogy van-e tartozásod.
A házadra nem terhelnék amúgy, mert 500 ezer Forint alatti adótartozást nem terhelnek ingatlanra, de a számládról leemelnék az összeget, ha egy nap feltűnne nekik, hogy tartozol.
"Ilyet szólt a dagadt nő,... Ha nem hazudott..."
Te aztán szépen kommunikálsz emberekről... :-(
És nem nem hazudott, mert ha lejár egy munkaviszony/iskolai viszony, akkor utána még 45 napig él a biztosításod.
(egy másik dagadt nő, aki nem szokott hazudni :D)
"A házadra nem terhelnék amúgy, mert 500 ezer Forint alatti adótartozást nem terhelnek ingatlanra"
De igen, eddig jelzálogjoggal, január 01-jétől pedig végrehajtási joggal (árverezhető), ha a tartozás meghaladja a 100 ezer forintot.
Járulék fizetése nélkül egészségügyi szolgáltatásra vagy jogosult a megszűnt jogviszonyodat követő annyi napig, amennyi időre fennállt a jogviszonyod, de maximum 45 napig. Tehát ha 45 napnál rövidebb ideig állt fenn a jogviszonyod, akkor a "rövidebb" ideig nem kell fizetned még járulékot.
Gondolom a "dagadt" nő megnézte, hogy milyen hosszú az "előéleted", és azért tájékoztatott úgy, hogy 45 napig még nem kell fizetned.
1 havi eü. szolgáltatási járulék jelenleg 7.320,- Ft, ekkora összegre még csak végrehajtást sem indítanak. Azt 10 ezer forintnál kezdik... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!