Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Biztosítások » Minden munkahelynek más, vagy...

Minden munkahelynek más, vagy saját nyugdijpénztára van? Ha kilépek pl: egy melóbol, és egy év mulva máshol dolgozom. Le kell mondani az egyiket és a másikba kell átlépnem?

Figyelt kérdés
Lehet hülyeségnak hangzik igy,de nem tudom,hogy le kell e- maradani,vagy ugyanannál lehet maradni végig,és hogy ki lehet-e pénzt venni.Remélem érthetően irtam.Nem értek hozá.Most nincs melóm.

#nyugdíj #nyugdíjpénztár #önkéntesnyugdíj
2018. febr. 25. 10:24
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

A munkahelynek nincs saját nyugdíjpénztára. Van önkéntes nyugdíjpénztár, ahová te magad fizetsz be általad elgondolt összegeket, és te magad döntesz arról, hogy belépsz-e ilyenbe, ugyanis ez nem kötelező. Illetve van az állami nyugdíjjárulék, amire kötelezően a fizetésedből meghatározott százalékot alapból levonnak és oda befizetnek.

Ha önkéntes nyugdíjpénztárad van, akkor nem kell másikba átlépned attól, hogy másik munkahelyre mész.

2018. febr. 25. 10:46
 2/7 A kérdező kommentje:
Igen önkéntes köszi. Ha több mint 10 éve vagyok bennt,lehet visszaigényelni vajon valamennyit belőle?
2018. febr. 25. 10:55
 3/7 anonim ***** válasza:
Ez az adott nyugdíjpénztártól függ. Van, amelyiknél már igen, van ilyenre lehetőség.
2018. febr. 25. 11:14
 4/7 anonim ***** válasza:
ORSZÁGOSAN kb 12 nyugdíjpénztár van. Szerinted?
2018. febr. 25. 11:45
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Lehet 10 év után vagy hozamot kivenni, vagy az egészet, de adózni kell.

De miért kéne? A NYUGDÍJpénztár nem ingóságokra, meg hiteltörlesztésre való, utóbbira ott van az LTP a 30% állami támogatással.

Aki kiveszi, NAGYON fog fájni a hiánya majd.

2018. febr. 25. 13:06
 6/7 A kérdező kommentje:
Postás önkéntes Erste. csak amig nincs uj melóm kéne egy kis pénz,mert lenullázódtam.
2018. febr. 25. 13:20
 7/7 anonim ***** válasza:
10 év után a hozamot tudod adómentesen kivenni,de ezt a nyugdíj kiegészítésedre rakod,szerintem ne vedd ki.
2018. febr. 27. 13:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!