Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Biztosítások » Nekem lesz valaha saját...

Nekem lesz valaha saját lakásom, vagy a kapitalista rendszer alanyi jogon lökött ki a rendszeréből mert nem tanultam programozónak hogy HITELRE vegyek még úgy is lakást?

Figyelt kérdés
Hogyan szerezzen magának lakást egy fiatal? Kapitalista rendszerben? Menjek É-afrikába egy önellátó farmot nyitni ? :( Elmennek a legszebb éveim, és itt rothadok a szülői házban MINT EGY RABSZOLGA! NEM AZ VAGYOK!
2017. ápr. 24. 17:31
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
66%
amennyi időt a kérdések kiírásába feccöltél, emg a válaszok írásába.. az idő alatt már megtanulhattál volna egy idegen nyelven!
2017. ápr. 24. 18:53
 12/40 A kérdező kommentje:

"

Nem tanultam programozónak (elektroműszerész lennék),

mégis keresett vagyok a saját területemen, azokon is,

amiket papír nélkül sajátítottam el. És ahelyett, hogy

hisztiztem volna, átgondoltan összehoztam egy családi

házra valót (amit egészségügyi okok miatt eladtam, és

hazaköltöztem szüleimhez, amíg meg nem gyógyulok, már

ha meg fogok.) "

Éppen csak a konkrétumokat hagytad ki. ird le nekem, hogy hogyan gyűjtötted össze a házra valót!

2017. ápr. 24. 18:56
 13/40 anonim ***** válasza:
39%

Egy szakfórumon írtam valamit. Egy külföldi cég tulajdo-

nosa olvasta ezt, megkeresett, hogy dolgozzak neki.

Ebből a pénzből (anno kezdtem $500, mára ez már $4730)

lett a ház (is). És semmi mást nem csinálok, csak a tu-

dásom, elgondolásaim adom át a kollegáknak, akik mindezt

megvalósítják.

És meg sem kérdezte, hogy van-e diplomám (mert nincs is).

2017. ápr. 24. 19:05
 14/40 A kérdező kommentje:
Az szerencse. Egyébként el se hiszem.
2017. ápr. 24. 19:18
 15/40 anonim ***** válasza:
100%

4 évig félreraksz havi 100 ezret. Utána felveszel hitelt havi 70 ezres 20 évig fix törlesztővel. 15 milliós lakás.

4 évig otthon laksz de akkor 150-et is félrerakhatsz havonta és akkor 2 és fél év alatt megvan az önrész.

Vagy valami szobát kell bérelned max. 50-60-ért.

2017. ápr. 24. 19:44
 16/40 anonim ***** válasza:
55%

Utolsónak igaza van. A fizetésed egy részét rakd félre, majd pár év múlva veszel egy lakást hitelre. Addig lakj a szüleidnél. Akik nem örököltek lakást azok így csinálják.

Hova megy a 200 ezres fizud? Ha annyira utálod a kapitalistákat akkor tollj ki velük és ne költsd el a pénzt! A rinyáláson kívül mit tettél meg a céljaid megvalósításáért? Lakást ingyen nem fogsz kapni, szerencsére ez nem a szocializmus.

Kéthetente olvasni itt ilyen kapitalizmust utáló kérdéseket, szerintem egy kicsit szánalmas, de ha valakinek ez okoz örömet akkor nem gátolom meg benne.

2017. ápr. 24. 19:58
 17/40 anonim ***** válasza:
57%
Síránkozás látom nagyon megy. Na, általában az ilyenek mint te, akik szoktak sírni, de mikor megkérdezem, hogy mit tettél te azért hogy jobb legyen az életed, akkor csak nézel magad elé . Így nem lehet a mai világban. Amíg egy átlag sajnáltatja magát, addig én, és a hozzánk hasonlók dolgoznak, terveznek, és viszik is valamire. Ez a különbség. A kapitalizmus nagyon szépen szelektál szerencsére. Aki talpon akar maradni, az bizony odateszi magát. Aki csak várja a megváltást, az így járt. 5 év alatt lett saját lakásom. Persze én nem síránkozással mulattam az időt!
2017. ápr. 24. 20:01
 18/40 anonim ***** válasza:
55%
Nem jár alanyi jogon a saját lakás, szóval kevés pénzzel marad az albérlet. Majd ha lesz házastársad, ketten együtt hamarabb összehoztok egy közös lakást.
2017. ápr. 24. 20:07
 19/40 anonim ***** válasza:
100%

Nos, én nem tudom ti hol éltek. Én Magyarországon. Fejér megyében. Az a helyzet, hogy itt nettó 200.000 ft-os fizetés egyáltalán nem is számít rossznak. De nem ám!!!

Itt a mérnökök is kb. ennyit keresnek. Ha egyedül él, kifizet egy albérletet, és eszik, de nem valami drága kajákat, és épp elvegetál hó végéig. Ez van, sajnos.

Ha már lesz egy párod, azért másképp néz ki a képlet, de ott meg majd az lesz a baj, ha otthon marad gyerekekkel, elveszíti az állást, vagy akár te bármi más miatt.

Ezért az a megoldás tényleg, hogy amíg otthon laksz, spórolja, amennyit tudsz, aztán majd valami lesz. Vagy kihal valamelyik ősöd. Az én ismerettségi körömben nagyjából mindenkinek úgy lett lakása, hogy vagy a szülei vettek, vagy meghaltak.

Amúgy nem kell rinyálni Európával, mert azért az csak nálunk ilyen nagy divat, hogy mindenki saját lakást akar, máshol alap, hogy albérlet. Csak ugye az a különbség, hogy itt az albérlet meg a fizetések sincsenek igazán összhangban. De én hitelre tuti nem vennék lakást. Ahogy mondod, 20 évre havi 120-140.000 ft-ot fizetni, és ha esetleg munkanélküli leszel valami miatt a bank kivág a saját lakásodból. A főbérlőnek ezt sokkal nehezebb megtennie.

2017. ápr. 24. 21:57
 20/40 A kérdező kommentje:
Részben igaz 19, de rossz hozzáállás a valami lesz. Legszívesebben elmennék ukrajnába és vennék házat 50 ezerért.
2017. ápr. 24. 22:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!