Mi van akkor ha a biztosító nem az autó piaci árát veszi figyelembe?
Peugeot 206 oktatóm kocsiján hátsó ajtó , hátsó lámpa, bal első idom fényezéssel mindennel együtt 250-300 ezres javítás volt télen, egy ütközés után . Ott is azt mondták rá közel gazdasági totálkár .
Nem tudom mitől ilyen sok a lámpád, de pl. ha tuning ( nekem is az van a Seaton sokminden )szerintem azt figyelembe se veszik ha nem kötöttél rá külön biztosítást pláne, ( bontott, gyári pár ezrest ha térít) és ha be sincs jegyezve forgalmiba pl. átépítési engedelyeztetessel vagy műbizonylattal.
Az autód általad vélt értéke ill. az adás-vételiben szereplő összeg a kártérítés tekintetében irreleváns. A kárszakértő az EUROTAX alapján végzi a számításait.
"Természetesen" ez csak a legritkább esetben fedezi a tényleges (a számodra jelentkezett) kárt :(
Az enyém is daylight, de külön biztosítást ami térít is rá, max xenonosra engedték volna akkor, ha gyári alapfelszerelés, vagy forgalmiba bejegyzett ( átépítési engedélyes).
(Ha nem gyári felszereltségű akkor meg még műszakin is bele köthetnek, nem hogy az emlitett Eurotax alapján- ezt tényleg el is felejtettem - egy ugyanolyan gyári használthoz viszonyitva fizessenek magasabb összeget miatta . )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!