A kötelező gépjármű felelősségbiztosítást esetében mit jelent a 60 nap türelmi idő?
Nemrég vásároltam egy autót és még aznap megkötöttem a biztosítást online, amiről megérkezett a díjbekérő. A díjbekérőn rajta van a fizetési határidő, de az a dátum hamarabb van, mint a kockázatviselés kezdő napjától számított 60 nap.
Ez az első biztosításom és nem tudom, hogy akkor most a fizetési határidőig kell-e befizetni a díjat vagy lehet utána is a 60 napon belül.
Már csak 45 nap a türelmi idő, de ha nem érkezik be a díj a biztosítóhoz hamarabb is felmondhatja azt. Én nem kockáztatnék, mert ha biztosítás nélkül közlekedsz nagy büntetést kaphatsz. Fizesd be minél előbb.
60 nap a türelmi idő. a lényege, hogy nem fizetsz díjat és a kockázatviselés áll.
pl: 2017.01.01 a kockázatviselés kezdete. Ha nem fizetsz díjat, akkor a 2017.03.02-ig van biztosításod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!