A rokonom felkért egy hitelhez kezesnek. Segítenék, de félek. Ha életbiztosítást köt, melynek én vagyok a kedvezményezettje, valamelyest védve vagyok szerintetek? Itt arra gondolok, ha baj érné. Mert egyébként bízom benne maximálisan.
Akkor segítene az életbiztosítás, ha meghal, esetleg ha balesetben lerokkan és munkaképtelen lesz. De ez attól is függ, hogy mit tartalmaz az életbiztosítás.
De nem segít ha például elveszíti a munkáját és azért nem tudja fizetni a hitelt.
Nem vagy védve. Ha a rokonod nem fizet akkor te fogsz.
Van egy jó mondás: "Üzletben nincs testvér, nincs rokon" (nem hiába)
Ne vállald el, ha jót akarsz magadnak!
A kezesség lényege, hogy ha ő nem fizet (akár azért mert nem akar, akár azért mert nem tud), akkor rajtad hajtják be.)
Így tudnak pillanatok alatt tönkremenni a családi kapcsolatok.
Ha valamiért (elveszti a munkáját, vagy lecsökken a fizetése, gyereket szül stb.) nem tudja fizetni a törlesztőrészletet, akkor tőled fogják levonni, de a tulajdonos ő marad.
Ha jót akarsz magadnak a jövőben akkor nem leszel kezes senkinek sem.
Én voltam kezes (nagyon régen) egy rokonomnak, soha többet!
Még abban az esetben is problémás a dolog, ha fizet ugyan, de nem annyit, amennyit kellene. Ekkor is belép a kezes a történetbe!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!