Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Biztosítások » TB biztosítás hogyan tovább?

TB biztosítás hogyan tovább?

Figyelt kérdés

Kb 1,5 éve fizetem magam után a TB-t. Októberben kaptam egy felszólítást a NAV-tól, hogy 2015 januárjától ez év végéig valami ellenőrzéskor kibukott, hogy idén elvagyok maradva 40 ezer körüli összeggel.

Tényleg idén csak kb 4-5 számlát fizettem be. A napokban megint jött egy levél a NAV-tól, üres csekkel és felszólítással.

Az eltelt időszak között ( 2 NAV levél között) én 2 csekket már befizettem, ők mégis ugyanazt azt az összeget követelik.

írjak nekik levelet és kérjek részletfizetést vagy fizessem tovább a normál csekkeket?

Szerintetek mi lenne jobb ebben az esetben?

Hogyha részletre lerendezem ezt az összeget akkor ők majd megmondják melyik hónaptól fizessem újra a TB-t vagy hogyan képzeljem ezt el?

Volt már valakinek tapasztalata?

Köszönöm előre is!

2016. dec. 2. 12:42
 1/2 anonim ***** válasza:

Nézd meg az adófolyószámlád, azon részletesen rajta van, hogy mikor mennyit kellett volna fizetned és mikor mennyit fizettél ténylegesen.

Ha a tartozásod nem tudod egyben, vagy rövid időn belül pár részletben rendezni, kérj részletfizetést.

"Hogyha részletre lerendezem ezt az összeget akkor ők majd megmondják melyik hónaptól fizessem újra a TB-t vagy hogyan képzeljem ezt el?"

Nem mondják és attól, hogy a tartozásod rendezed, a többi fizetni valód (az aktuális összegeket) is rendezned kell.

Úgy képzeld el, hogy az egyik oldalon vezetik azt, hogy mikor mennyit kell fizetned.

A másik oldalon pedig azt, hogy ténylegesen mennyit fizettél.

A kettő különbözete amit rendezned kell (ha tartozásod van)

2016. dec. 2. 13:39
 2/2 A kérdező kommentje:

Köszönöm válaszod!

Ugye januárban megkaptam az ez évre vonatkozó 12 darab számlát. 4 darab volt kifizetve amikor megkaptam októberben, hogy 40 ezer valamennyit nem fizettem be. Ez teljes egészében igaz! Azóta én még 2 számlát befizettem ( ugye ez 14 ezer valamennyi), egészen júniusig és továbbra is ugyanazt az összeget kérik számon. Tehát én erre értem, hogy ők nem figyelték vagy nem vették észre. Tehát én hogyha befizetem részletre ezt az összeget akkor nem fizethetem be még egyszer az elmaradt 6 havit, hiszen akkor ugyanezt fizetném be kétszer.

2016. dec. 2. 14:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!