Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Biztosítások » Életbiztosításnál milyen...

Életbiztosításnál milyen jogai vannak a kedvezményezettnek?

Figyelt kérdés

Van egy elérésre és halálesetre szóló előrehozott szolgáltatású biztosításunk.

Anyám a szerződő,én vagyok a kedvezményezett.

Tavaly nyáron a tudtom nélkül erre a biztosításra felvett 100000 Ft-kölcsönt,úgy,hogy a kölcsönszerződésre ráhamisította az aláírásomat.Én elolvastam később azt a szerződést és az állt benne,hogy a kedvezményezett beleegyezése kell a kölcsönhöz.Nálunk ez nem így volt...

Most azt mondja,lehet,hogy megfogja szűntetni a biztosításom,kiveszi a pénzt.Szeretném tudni,hogy az én beleegyezésem nélkül tényleg megteheti ezt?

Volt egy másik biztosítom,még régebben,amit kicsi koromtól kezdve fizetett és úgy volt,hogy majd 18 éves koromban megkapom,de azt is ő vette fel és nem kaptam belőle semmit,pedig a nevemre szólt.

Mit tehet ez ellen a kedvezményezett?

Vajon miért nevezett meg engem kedvezményezettnek,ha a befizetett összegeket nem nekem szánta,hanem saját magának?Akkor köthetett volna csak saját magának biztosítást,nem?

2010. ápr. 29. 09:38
 1/5 anonim ***** válasza:

Neked nem kell a beleegyezésed,hogy a saját pénzével mit tegye! Ő kötötte és fizette a biztosítást,nem te. Valószínűleg,most rosszabb az anyagi helyzete,mint a biztosítások megkötésekor,vagy szüksége van a pénzre.

De az is lehet,hogy úgy gondolja,hogy te nem érdemled meg,ha ilyen követelőző vagy. Gondolom,hogy ő tartott el 18 éves korodig? Vagy talán még most is eltart. Nyugodj bele,hogy a pénzével azt kezd,amit akar.

2010. ápr. 29. 10:20
 2/5 A kérdező kommentje:

Nos,amikor az első biztosításomat ,(ami az én nevemre volt kötve)felvette a megkérdezésem nélkül és elköltötte valamire,én egyáltalán nem voltam követelőző akkor még, nem csináltam ügyet ilyen dolgokból,tehát az én állítólagos követelőzésem nem lehet indok!

Normális esetben azért köt a szülő biztosítást a gyermekének,hogy felnőtt korában legyen majd egy kis anyagi tőkéje,amiből továbbtanulhat,lakást vásárolhat,stb...vagy,ha ne adj Isten történik a szülővel valami,ne maradjon pénz nélkül.

Te megtennéd,hogy a gyermeked nevére kötsz biztosítást,aztán mégis te veszed fel a pénzt?Hamisítanád a gyermeked aláírását?Hát,én egyiket sem tenném meg.Ha nehéz helyzetbe kerülnék és nagy szükségem lenne arra a pénzre ,akkor is az a minimum,hogy megbeszélem ezt a gyermekemmel is.Szerintem ez így korrekt.

Olyanok válaszát várom,akik jártasak biztosítási ügyekben,tehát hozzáértő tanácsát kérném.

2010. ápr. 29. 10:51
 3/5 anonim ***** válasza:

Szia!

Ha nem te vagy a szerződő,sem a biztosított személy akkor semmi jogod nincs a szerződésben...a kedvezményezettet akármikor megváltoztathatná....sajnálom

független tanácsadó vagyok

2010. ápr. 30. 07:23
 4/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ.

Én vagyok a biztosított.

2010. ápr. 30. 12:14
 5/5 anonim ***** válasza:
Ha a biztosított vagy, akkor a visszavásárláshoz is kell az aláírásod, és minden egyes maradékjoghoz. Ha csak a kedvezményezett lennél, akkor még tudnod sem kellene lejáratig arról, hogy van biztosításod. Ha nem múltál még el 18 éves, akkor viszont helyetted is ő ír alá, tehát mindegy, hogy beleegyezel-e a felmondásba vagy nem.28L
2010. ápr. 30. 13:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!